0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

1. 6. 2019

Vacances mortelles (2003)


Na jednom z malých ostrůvků v Karibiku se skupina turistů stává terčem psychopatického vraha…


Manon je na první pohled okouzlující ženou, která si omotá okolo prstu každého, na koho si jen pomyslí. Což je taky jejím ďábelským plánem, protože ráda objíždí luxusní hotely v Karibiku, kde si vždy vyhlédne movité pány, které svede, uspí a následně okrade. Jenže na každého jednou dojde a během dalšího „lovu“ je poznána jednou ze svých dávných obětí a pronásledována policií. Záchranu z bezvýchodné situace ji nevědomky nabídne jistý François, který právě vyráží se skupinou turistů a kapitánem Stavrosem výletní lodí na jeden z menších ostrůvků. Jenže Manon se dostane do mnohem většího průšvihu. Krátce po zakotvení je kapitán zavražděn, člun zmizí a loď je daleko. Ostatním nezbývá nic jiného, než vyrazit napříč ostrovem, jenže postupně začnou umírat i další lidé a vyplouvat na povrch děsivá tajemství jednotlivých aktérů tohoto výletu. Je však vrahem skutečně někdo ze skupiny, nebo za vším stojí podivný cizinec, se kterým se dostali do konfliktu krátce po vylodění na ostrově?



Český název: Vražedné prázdniny

Režie: Laurence Katrian
Rok výroby: 2003
Délka: 89 min
Země: Francie

Hrají:
Anne Caillon...(Manon)
Bernard Yerlès...(François)
Stéphanie Pasterkamp...(Mélanie)
Jérôme Huguet...(Thomas)
Grégory Sauvion...(Greg)
...a další


Nebudeme si nic nalhávat, viděl jsem už spoustu mnohem lepších filmů z francouzské distribuce a exotické prostředí je jednou z mála pozitivních věcí, které tu jsou k vidění. Krimi thriller s prvky klasických vyvražďovaček rozhodně neoplývá bůhvíjak originální zápletkou, ani kvalitním zpracováním. Teenagery, kteří jsou postupně vyvražďováni, zde nahradila skupinka dospělých turistů, navíc si nešlo nevšimnout, že se tvůrci nechali inspirovat kupříkladu takovým Tajemstvím loňského léta.

Charakteristika jednotlivých postav taky nebyla zrovna moc záživná – většina z nich mi byla krajně nesympatická a ani jejich postupné zabíjení mnoha lidem náladu zrovna nezlepší. Vždyť se většina vražd odehraje mimo záběr kamery a přestože identita vraha je odhalena až v samotném závěru, žádné velké „wow“ se rozhodně nekonalo. Je však pravda, že se tu sešla solidní sbírka exotů, z nichž měl čisté svědomí snad jen François. Linka s cizincem, taky mohla být lépe propracovaná. Což se ostatně týká i celkové atmosféry. Až na pár okamžiků popravdě moc záživná nebyla.

Vražedné prázdniny se tak zcela po právu staly téměř zapomenutým televizním filmem, který se tu a tam objeví u nás na TV Barrandov. Představitelka hlavní hrdinky Manon si však mé sympatie rozhodně získala. Ani ona však této televizní bídě nepomohla alespoň k filmovému průměru.


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat