0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

9. 6. 2019

Reality Check (2002)


Do podobné reality show se normální lidi nehlásí a podle toho to tak i dopadá…


Sedm mladých uchazečů bylo vybráno do nové reality show "True Livin", kde vítěz dostane rovných 100 000 dolarů. Jejich útočištěm na následující tři měsíce se stane menší farma se slušně zachovalým domem a správcem, několika kameramany a šéfem projektu Brockem. Každý ze soutěžících se musí snažit co nejvíce zaujmout diváky i ostatní soutěžící, protože jinak bude jejich osud záhy zpečetěn. A to bohužel doslova. Ačkoliv o tom zatím nikdo z nich nemá ani páru, stanou se záhy všichni terčem nebezpečného psychopata…



Český název: Nejslabší! Máte rakev!
Režie: Rafal Zielinski
Rok výroby: 2002
Délka: 88 min
Země: USA
Alternativní název: Reality Kills

Hrají:
Courtney Peldon...(Charlolette)
Vanessa Campbell...(Isabel)
Timothy Lee DePriest...(Crash)
Nate Dushku...(Gar)
Natalia Cigliuti...(Serendipity)
Kym Hoy...(Mei-Ling)
...a další


Každý kdo někdy viděl reality show Big Brother, Vyvolené nebo podobné nesmysly ví, cože bude nejspíš jednou z hlavních náplní tohoto céčkového filmu. Ano, jsou to všudypřítomné kamery a přehlídka nejrůznějších exotů – kteří byli nedopatřením označeni za soutěžící. A v tomto kousku to platí obzvláště. Máme zde čtveřici holek a trojici kluků, která má za úkol dělat ze sebe co možná největší zoufalce (debily), aby vyhráli tuto soutěž. Bohužel charakteristika jednotlivých postav byla doslova katastrofální – klasické schéma bylo však dodrženo, aby to Američané mohli opěvovat – černoch, asiatka, prsatá blondýna, tmavovláska, vypatlaný dement, hispánka a kreatura Gar.


První polovinu jsou diváci nuceni sledovat otravnou seznamovačku s touto sebrankou, kteří díky scénáristovi melou jeden imbecilní dialog za druhým, sem tam nějaké ty řeči o sexu, drogách a rasistické urážky, aby to mělo šmrnc. Přišlo mi, že všichni před kamerou i za ní museli být během celého natáčení skutečně zdrogovaní, protože jinak by podobnou bračku snad ani nebylo možné natočit. Především pak kameraman se svou digitální kamerou a houpavým stylem natáčením, nevím, možná měl Parkinsonovu chorobu. Málem jsem se uzýval k smrti, přestože mi byla distributorem nabízena další vyvražďovačka.

Ta přišla ke slovu až záhy a stereotypní vrahovo zabíjení – používání taseru a injekční stříkačky, mě ubíjelo i nadále. Jen díky tuposti hlavních postav se nakonec objevilo i nějaké to oživení, ale nečekejte žádnou dávku originality. Většinu vražd totiž provází právě ona roztřepaná kamera a zběsilý střih, který měl a neskryl všechny ty nedostatky okolo. Ještě že se alespoň na ty děvčata dalo dívat, jinak bych to asi do závěrečných titulek nevydržel. Bohužel ani šokující finále se nekonalo – nepočítám-li zdvižené prostředníčky dvou přeživších na konci. Jasně ukázali, co si i já myslím o kvalitě toho filmu.

Jediný důvod proč tomu nedám nulu (odpad) je již zmíněné charisma některých děvčat, slušný striptýz a napodobování scének (no spíš hlášek) z několika známých hororů jednou z obětí. Jinak se tomuto filmu raději vyhněte velkým obloukem!


Hodnocení:
20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat