0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

10. 12. 2021

Escape Room: Tournament of Champions (2021)

To že vyhrajete a přežijete jejich Únikovou hru, ještě neznamená, že už o nich nikdy neuslyšíte!

Zoey a Ben přežili smrtící Únikovou hru a nyní plánují pomstu všem, kteří stojí v pozadí společnosti Minos Corporation. Jakoby si neuvědomovali nebezpečí, které tito mocní a šílení lidé představují. Ti mají s odvážnou dvojicí vlastní plány a tak se stane, že v jí v New Yorku šikovně nalákají do pasti a nová HRA může začít. Společně s nimi se do toho přimotá i čtveřice staronových hráčů, kteří již v minulosti jednou tyhle zvrácené hry vyhrát dokázali. I nyní na ně čeká několik místností plných důmyslných pastí a vodítek, ale stejně tak i několik překvapivých zvratů…



Český název: Úniková hra: Turnaj šampiónů

Režie: Adam Robitel

Rok výroby: 2021

Délka: 88 min / 96 min

Země: USA

Alternativní název: Escape Room 2

 

Hrají:

Taylor Russell...(Zoey Davis)

Logan Miller...(Ben Miller)

Holland Roden...(Rachel Ellis)

Indya Moore...(Brianna Collier)

Thomas Cocquerel...(Nathan)

Deborah Ann Woll...(Amanda Harper)

Isabelle Fuhrman...(Claire)

James Frain...(Henry / Puzzlemaker)

...a další


Samotná myšlenka Únikových her (těch reálných) se mi líbí, no pocity z prvního dílu jsem měl hodně smíšené. Nešlo o špatnou podívanou, ale nějak zvlášť uchvácen jsem tedy nebyl. V konečném zhodnocení jsem to viděl na průměrnou záležitost a za tím si stojím i s odstupem času, kdy jsem jedničku viděl znovu, abych se navnadil na toto pokračování. Pokračování, které má dokonce dvě verze (obě jsem viděl) se zcela odlišnými začátky i konci. A musím uznat, že delší 96 minutová verze se mi líbí víc.

 

Především pak to, že se děj točí okolo rodiny samotného tvůrce místností a pastí. Nebylo od věci se podívat trochu blíže na zoubek těm, kteří všechno vymýšlejí. A ani se nedivím, že tohle všechno dokázal vytvořit naprosto chorý mozek. Isabelle Fuhrman podala velmi slušný výkon a zdatně sekundovala dvojici hlavních hrdinů. Některé pasti zde byly mnohem brutálnější a drsnější než v prvním díle, bohužel i tady jsem postrádal větší porci napětí a zajímavé charakteristiky samotných hráčů. (Snad jen transgender herec/herečka Indya Moore překvapil/la svým výkonem). Navíc si nešlo nevšimnout, že některá vodítka nedávala moc velký smysl a šlo spíše o náhodu…Scény s pohyblivým pískem byly až trapné.

 

To kratší verze nám nabídne světe div se návrat jedné z postav z prvního dílu, která to taky přežila. Její přítomnost a samotné vysvětlení toho co se stalo a proč – bylo poněkud trapnějšího rázu. Navíc tu byla zcela do počtu jen kvůli jedné scéně a samotný závěr v letadle měl nabídnout návnadu na třetí díl (podobně jako tomu bylo u jedničky…). Jinak prostředek filmu je naprosto stejný, jen se tentokrát obejdeme bez rodinky stvořitele a vyslechneme si jen tlachání u psycholožky.

 

Turnaj šampiónů tak rozhodně ničím neoslnil, ale svému předchůdci určitě neudělal ani ostudu. Oba díly jsou si v ledasčem podobné, přesto tak rozdílné. Ten měl lepší to – ten zas tohle…Nicméně i zde to na víc jak průměrnou záležitost určitě nevidím. Bohužel. Uvidíme, co přinese trojka…


Hodnocení:

50%

Žádné komentáře:

Okomentovat