0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

26. 12. 2021

Zoombies 2 (2019)

Pytláci, ostraha a pracovníci chráněné rezervace musí spojit své síly, aby odrazili a zastavili útok infikovaných krvelačných zvířat…

Do chráněné přírodní rezervace, ve které žije plno rozmanitých druhů exotické zvěře, se jednoho večera vkrade skupina pytláků pod vedením Toronta. Za pomocí podomácky vyrobeného toxinu, který má zvířata uspat, chtějí získat pár vzácných kousků, jenomže jejich akce se záhy zvrtne. Nejenomže jsou přistiženi strážci rezervace, ale zároveň i napadeni agresivními zvířaty. Nebezpečná látka totiž zvířata proměnila v krvežíznivé predátory lačnící po čerstvém mase. Přeživší pytláci a strážci se musí spojit s několika pracovníky reservace a pokusit se najít způsob, jak nakažená zvířata zastavit dřív, než se nákaza rozšíří do celého světa. Infekce se totiž mezi nimi šíří doslova raketovou rychlostí… 


 

Režie: Glenn Miller

Rok výroby: 2019

Délka: 84 min

Země: USA

 

Hrají:

Erica Sturdefant...(Brooke Sullivan)

Jonathon Buckley...(Randy Hock)

Jarrid Masse...(Toronto)

Terra Strong...(Jezel)

Kim Nielsen...(Dr. Ellen Rogers)

...a další


Už je to nějaký ten pátek, co jsem viděl první Zoombies od společnosti The Asylum, ovšem dodnes si vzpomínám, že na mě jejich kousek moc velký dojem neudělal. Především díky nepříliš povedeným (no spíš otřesným) digitálním efektům a promarněným potenciálem, který samotná myšlenka měla. Dvojka jak se v samotném závěru ukáže je vlastně prequelem a ukazuje, cože se odehrálo před tím, než nakažená opička přijela do ZOO Eden. No a musím uznat, že je to o pověstný fous lepší než minule.

 

Přehlídka (ne)hereckých anti talentů tu samozřejmě nesměla chybět, ale mezi zúčastněnými se tentokrát našlo i pár jedinců, kteří zas tak špatný herecký výkon nepředvedli. Je však potřeba říci, že tentokrát si pro sebe hlavní prim ukradli nakažená zvířata. Od surikat, přes dikobraze, hrabáče, hrocha, aligátora až po nosorožce. Díku komediálnímu pojetí se dočkáme i několika vcelku povedených humorných scén, u kterých jsem se i nenuceně zasmál. A můžu říct – jo tahle a tahle scéna se mi vážně líbila. Bohužel i tak se tu našla celá řada přesných opaků – otřesných momentů, okořeněných o laciné efekty – zvláště pak ke konci filmu a útokem snad všech zvířat v rezervaci.

 

Zoombies 2 je v mých očích filmem dvou polovin. Zatímco ta první je docela dobrá a humorná, ta druhá se dost vleče, dobrých nápadů ubylo a špatných efektů přibylo. Od Asylum jsem však viděl mnohem horší filmy a i samotná jednička mě bavila méně než tento kousek. Jelikož má jít o trilogii, tak uvidíme, co nám přinese třetí díl. Kdyby šlo o vzestupnou tendenci, vůbec bych se nezlobil, ale už teď mám vážné obavy. Přestože jde o podprůměrnou záležitost, tak na dvojku určitě nezanevřu. Už jen kvůli pohledné Erice Sturdefant.


Hodnocení:

40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat