0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

13. 12. 2021

Jurassic Shark 2: Aquapocalypse (2021)

Mark Polonia nám nabídne otřesné volné pokračování, již tak tragického prvního dílu…

Ropná společnost se nepoučila ze svých chyb a neukončila tajné vrty poblíž ostrova Cat Island. Stále doufá, že nalezne bohaté naleziště ropy, bez většího mediálního humbuku a jediné co jí stojí v cestě, je prehistorický Megalodon. Ten jak se zdá, své teritorium neopustil a stále brázdí tamní vody. Je však jen otázkou času, kdy znovu zaútočí a v nebezpečí budou nejen pracovníci plošiny, ale i obyvatelé nedalekého rybářského městečka.



Režie: Mark Polonia

Rok výroby: 2021

Délka: 71 min

Země: USA

 

Hrají:

Jamie Morgan

Jeff Kirkendall

James Carolus

Tim Hatch

Kathryn Sue Young

...a další


Nejrůznější COVID opatření se postupně rozvolňují (nebo naopak opět zpřísňují) po celém světě a tak z děr vylézají kromě uznávaných tvůrců i jejich pravé opaky, aby opět zaplavili diváky různých žánrů tunou těžko stravitelného braku a to nejen co se toho hororového týče. Mark Polonia je jedním z nich a přestože má na svém kontě i několik zajímavých kousků, většinu jeho tvorby tvoří céčkové paskvily. No a tento film je toho (ne)zdárným příkladem. Již první díl Jurassic Shark (2012) stál za starou bačkoru a patří mezi filmový odpad, ale to Poloniu viditelně nějak netrápilo a převzal po Kellym režisérské křeslo. A musím podotknout, že toto volné pokračování je ještě horší než jednička a to už je co říct.

 

Ve filmu se mluví o 15-18 metrovém prehistorickém žralokovi, no tady viditelně útočí ve vodě po kotníky, dokáže zaútočit i na souši, či se jen tak proletí na člunem – který by jinak rozdrtil jen máchnutím ocasu. Samotný predátor je nám tu naservírován v dosti nepovedené digitální podobě, o těch gumových mláďatech ve vejcích nemluvě, ale to bych možná dokázal tvůrcům i odpustit. Mnohem horší to totiž bylo se samotným příběhem – který je plný nezáživných dialogů, nelogických přehmatů, otřesných digitálních efektů a trapných hereckých výkonů (pokud se tomu tedy dá říkat herecké výkony). Jediné co mé oko alespoň trochu zaujalo, bylo pár pěkných děvčat v bikinách, no a ani hudební doprovod nebyl nejhorší. Dokonce zde byly párkrát vzpomenuty i některé události z prvního dílu.

 

Jurassic Shark 2 určitě nikomu doporučovat nebudu. Je to ztráta času a přehlídka céčkové žumpy, která za vaší pozornost rozhodně nestojí. Jediný důvod proč tomu nedám čistou nulu, je již zmíněný hudební doprovod.


Hodnocení:

10% 

Žádné komentáře:

Okomentovat