0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

26. 12. 2021

Aquarium of the Dead (2021)

Tentokrát bude infikována nebezpečným virem mořská fauna v akváriu Shining Sea, která tamní živočichy promění v krvelačná monstra… 

Pracovníci akvária Shining Sea jsou varováni doktorkou Ellen Rogers, aby zničili veškerý lékařský materiál a séra ze ZOO Eden, které jim byli nedávno zaslány, protože u nich nastaly nečekané komplikace a zvířata se chovají podivně. Miranda, která má akvárium na starosti, je ujištěna svým personálem, že se tak ihned stalo, ovšem to je lež. Zrovna ve chvíli kdy do Shining Sea dorazí senátor Blackburn, který má projednat nový rozpočet, dojde k incidentu, který bude mít nedozírné následky. Infikovaná chobotnice zdánlivě umírá, ale když se opět probere k životu, zabije několik pracovníků akvária a uteče do tamní klimatizace. Cestou roznáší nebezpečný virus mezi ostatní zvířata, dojde k narušení bezpečnosti a ochranný systém objektu uzavře všechny dveře i východy. Uvěznění lidé se stávají terčem útoků nakažených mořských živočichů a šance na záchranu se každou minutou snižuje, stejně jako počet přeživších… 


 

Režie: Glenn Miller

Rok výroby: 2021

Délka: 86 min

Země: USA

 

Hrají:

Eva Ceja...(Miranda Riley)

Vivica A. Fox...(Eddie 'Clu' Cluwirth)

D.C. Douglas...(Daniel Hanley)

Erica Duke...(Beth Mackenzie)

Anthony Jensen...(senátor Bailey Blackburn)

Madeleine Falk...(Dr. Karen James)

Kim Nielsen...(Dr. Ellen Rogers)

...a další


Uplynuli dva roky od Zoombies 2 a režisér Miller se rozhodl pro ukončení své trilogie. Dal tak šanci vzniknout poslednímu střípku do své skládačky o infikovaných zvířatech, avšak tentokrát nepůjde o zvířata ze ZOO či přírodní rezervace, ale mořskou faunu. Byl však tento krok správný. Jelikož vše vznikalo pod hlavičkou Asylum, je asi všem jasné, že o žádný zázrak nepůjde. Oba předchůdci doplatili na podprůměrné efekty i prachbídné herecké výkony – přesto na druhý díl se dalo alespoň dívat. Bohužel třetí díl sklouzl opět do hodně podprůměrného bahna a zůstal tam trčet až po uši. Což je vážně škoda, protože i zde byl ve vzduchu cítit jistý potenciál, který byl však naprosto nevyužit.

 

Přitom stačilo tak málo. Lepší rozpočet a hlavně lepší efekty. Rozmanitých druhů podmořských či vodních živočichů tu byla celá řada, leč řada z nich nedostala moc prostoru, nebo o nich proběhne jen zmínka. Máme tu velkou chobotnici, žraloky, rejnoky, delfíny, krokodýla, mrože, kraby, mořské hvězdice, údajně i vydry – no většina zajímavých scén se odehraje mimo záběr kamery. Tvůrci spoléhali hlavně na fantazii samotných diváků, ale to nestačí. Naservírovali nám toho příliš málo, aby dokázali uspokojit choutky hororových nadšenců a jak vidno i milovníci céčkových braků byli dost zklamáni, o čemž svědčí velmi nízké hodnocení napříč internetem a já se tomu ani moc nedivím.

 

Neustálé pobíhání z chodby do chodby, krčení se za stoly či vitrínami, kapající sliz či funění žádné terno není a když se k tomu přidají i velmi chabé herecké výkony většiny zúčastněných, bylo vyloženě po náladě. Přitom já se tak těšil. Proběhlo tu sice pár humorných situací či hlášek, u kterých se zasmějete, ale jako celek to prostě nefungovalo. Vivica A. Fox má viditelně svá nejlepší léta už za sebou a tady vypadalo hrozně. Eva Ceja je sice celkem pěkné děvče, ale moc velký herecký dojem na mě taky neudělala. Zbytek tu byl spíš do počtu. Nepomohlo tomu ani pár odkazů na první díl – no spíš na ZOO Eden.

 

Aquarium of the Dead je prostě hodně slabý film, který bych si dovolil označit spíš za ztrátu času. Pokud tohle byl konec trilogie, tak se to jeho tvůrcům vůbec nepovedlo. Ale jak znám Asylum, tak nevěřím, že tímhle dílem to končí!


Hodnocení:

20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat