0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

30. 7. 2020

Versus (2000)

Vyřizovat si účty v lese, který dokáže oživovat mrtvé, není zrovna nejlepší nápad…


Podle staré legendy spojuje Zemi se světem mrtvých 666 skrytých portálů a jeden z nich se údajně nalézá v Japonsku v Lese zmrtvýchvstání. Právě na tomto místě se setkávají dva vězni s členy Yakuzy, kteří jim měli dopomoci k útěku z policejního transportu. Gangsteři sebou mají i neznámou dívku, která se stane sporem mezi oběma stranami. Dojde k souboji a jeden ze členů gangu i vězeň padají k zemi mrtví. K překvapení všech však zanedlouho znovu obživnou a napadnou ostatní. Druhý z vězňů využije zmatku a společně s dívkou prchají do lesa, pronásledovaní zbytkem gangu. Les je však plný oživlých mrtvol, no a aby toho nebylo málo, na místo přichází i tajemný Muž, který již po staletí touží ovládnout moc, kterou je toto místo obdařeno. K tomu však potřebuje krev obou uprchlíků a na všechny zúčastněné čeká doslova boj o přežití…



Režie: Ryûhei Kitamura

Rok výroby: 2000

Délka: 119 min

Země: Japonsko

Alternativní název: Ultimate Versus, The

 

Hrají:

Tak Sakaguchi...(vězeň KSC2-303)

Hideo Sakaki...(muž)

Chieko Misaka...(dívka)

Kenji Matsuda

Yuichiro Arai

...a další


Kitamura se před několika lety teprve rozcvičoval nízkorozpočtovým snímkem Down to Hell, který nám nabídl příběh na podobné téma (tedy les, jenž dokáže oživit mrtvé). Tentokrát však již měl po ruce větší rozpočet, lepší techniku i herce a tak se vrhl na natočení svého prvního celovečerního hororového filmu. Nejde však o čistokrevný horor, ale mix hned několika žánrů najednou (černé komedie, akční, fantasy) a pokusil se zapracovat i na samotném příběhu. Jenže…právě příběh je dle mého největší slabinou celého filmu, společně se svou zbytečně přemrštěnou délkou. Zbytečně překombinovaný a místy neskutečně směšný.  

 

Vždyť tady šlo stejně hlavně o kupu akčních pasáží, slušných bojových choreografií, přestřelek a hlavně docela pohledných gore scén. Celý film je vlastně jeden velký masakr, který se většině diváků líbil nejvíc. Tuna zbytečných dialogů jen otravovala. Osobně jsem jim stejně nevěnoval moc pozornost a raději si užíval všechny ty vypálené kulky, useknuté hlavy, ruky, vyvržené střeva, neustálé zabíjení pořád těch samých postav, atd. A zatímco hlavní hrdina (vězeň) byl docela sympaťák, tak členové Yakuzy mi neskutečně lezli na nervy. Hlavně ten borec v kravatě, který pořád vydával opičí skřeky (ale s noži to uměl) a pak ten nešika, co několikrát postřelil své kolegy. Bizarních a černohumorných (ujetých) situací tu však byla celá řada.


Stejně tak tu ale byla i hromada zbytečností (natahované scény, některé postavy – ti dva detektivové tu byli úplně k ničemu). Kitamura kombinoval, vymýšlel a mixoval, až doslova překombinoval a kdyby byl celý film tak o třicet minut kratší, mohla z toho být docela zábavná pecka. Takhle se z toho vyklubal jen průměrný film. Bohužel.

 

Hodnocení:

50% 


Žádné komentáře:

Okomentovat