0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

31. 7. 2020

2LDK (2003)

Postupná nevraživost dvou spolubydlících vyvrcholí v jejich vzájemnou likvidaci.


Dvě mladé ženy bydlí společně v menším agenturním bytě v Tokiu. Obě se zároveň ucházejí o roli v připravovaném filmu. Bohužel o tu samou a uspět může jen jedna. Rozhodnutí se mají dozvědět následující ráno, ale noc je ještě dlouhá. Obě se totiž začnou zprvu hašteřit kvůli malichernostem, ale rostoucí napětí a agresivita vyvrcholí vzájemnou nevraživostí a touhou jedna druhou zabít…



Režie: Yukihiko Tsutsumi

Rok výroby: 2003

Délka: 70 min

Země: Japonsko

 

Hrají:

Eiko Koike...(Nozomi)

Maho Nonami...(Lana)



Když producent Shinya Kawai vyzval režiséry Kitamuru a Tsutsumiho ke spolupráci na projektu Duel, mohl si později mnout ruce, nad pílí a úsilím obou pánů a jejich finálními produkty. Oba měli za jeden týden vytvořit celovečerní film na téma Duel s dvojicí herců, odehrávajícím se na jednom místě. Oba jeho požadavky splnili s menšími úpravami (tento film trval natočit 8 dní, Kitamura zase obsadil v Aragami několik herců do vedlejších rolí). Nakonec však vznikly dva slušné kousky, za které se určitě jejich tvůrci stydět nemuseli, přestože osobně se mi více líbil právě Kitamurův Aragami.

 

Tady mi totiž obě hrdinky lezly hned od začátku pěkně na nervy a ani samotný příběh mě tolik neokouzlil. Aragami mělo totiž perfektní dialogy a rozvíjení příběhu, no tady jsem se hlavně nasmál vnitřním hlasům obou žen a jejich finálnímu masakru. Víc jak polovinu filmu šlo totiž jen o nudné dívčí hašteření o nedodržování pravidel (proto jsem nikdy nebydlel se žádným spolubydlícím, protože bych je stejně nedodržoval), až jim z toho nakonec ruplo v bedně a začala ta zajímavější podívaná.

 

Agresivita i způsob útoků začal nabírat na obrátkách, děvčata se rozhodně nešetřila, mlátila se, sekala se, házela po sobě vším, co měly po ruce, pokoje se měnily v trosky a ve finále nechyběl ani pořádný gejzír krve. Jen ty elektrické výboje ve vaně byli dost trapně udělané. Atmosféra však dostala slušné grády a díky tomu se vylepšil v mých očích celkový pohled na tento kousek.

 

2LDK nám tak nabídne rozdílný pohled na svět obou slečen, z nichž jedna je nezkušená panna, no ta druhá už proškolená mrcha. A ani jedna nedá té druhé nic zadarmo. Jen škoda těch nudných keců ze začátku filmu. Jejich postupná vzájemná likvidace si však průměrné hodnocení zaslouží.


Hodnocení:

 50%


Žádné komentáře:

Okomentovat