0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

12. 7. 2020

100 Bloody Acres (2012)

Dva buranští bratři konečně našli nejlepší přísadu, která jim dopomůže vylepšit jejich byznys s organickým hnojivem…


Bratři Reg a Lindsay rozjeli obchod s organickým hnojivem a pomalu začínají slavit první úspěchy. Dopomoci jim k tomu má i jejich vlastní reklama v rádiu. Nikdo ze sousedů však netuší, že tajnou složkou v jejich výrobě jsou nadrcená lidská těla. Nešťastnou shodou okolností se jim do cesty připlete trojice kamarádů, kteří cestují australským venkovem na koncert a zrovna se jim pokazilo auto nedaleko jejich farmy…



Český název: 100 krvavých akrů

Režie: Cameron Cairnes, Colin Cairnes

Rok výroby: 2012

Délka: 91 min

Země: Austrálie

 

Hrají:

Damon Herriman...(Reg Morgan)

Angus Sampson...(Lindsay Morgan)

Anna McGahan...(Sophie)

Oliver Ackland...(James)

Jamie Kristian...(Wes)

John Jarratt...(Burke)

...a další


Australskou tvorbu mám docela rád, zvláště když v ní figuruje jméno John Jarratt. Ten si zde sice odskočil ještě před natočením Wolf Creek 2, ale jen co se vedlejší role týče a moc se před kamerou neohřál. Což bylo sice mírné zklamání, ale co se dalo dělat. Musíme si tak vystačit s dvojicí buranských bratrů, kteří moc charismatu nepobrali, o to víc však hodlají prorazit ve výnosném byznysu s organickým hnojivem. A jelikož se jedná o černou komedii, byla nám slibována řada humorných situací okořeněných o trochu té krve a gore.

 

Jenže i po této stránce nakonec tak nějak ostrouháme. Dojde sice na několik brutálnějších scén, ale žádná jatka nečekejte. Tento kousek je totiž průměrný po všech stránkách a to doslova. Jak co se hereckých výkonů a obsazení týče, tak i kvality humoru, morbidity, ujetosti a gore. Nenáročný divák by se však pobavit mohl. Hlavně žádná velká očekávání! Je však potřeba rovněž říci, že nudit se u toho taky moc nebudete, protože tvůrci si pro nás připravili i několik opravdu peprných momentek a „light“ nechutností.

 

100 Bloody Acres tak sice nikdy nebude patřit mezi TOP kousky od protinožců, ale myslím si, že nějaké ty přívržence by si mohl najít. Máte-li rádi béčkový humor, ujeté burany a nevadí vám, že tu narazíte tak na dvě – tři trošku brutálnější scény, mohlo by se vám to i líbit. Osobně však dávám přednost jiným podobně laděným kouskům.


Hodnocení:

50% 


Žádné komentáře:

Okomentovat