0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

12. 7. 2020

Girls with Balls (2018)

Dívčí volejbalový tým bude muset bojovat o holý život uprostřed lesů proti skupině buranských lovců s kanibalskými a jinými úchylnými choutkami…


Dívčí volejbalový tým Falcons se po řekněme kontroverzním vítězství a zisku poháru, musí urychleně vrátit domů ve svém minivanu. Cestou však mají problémy s určením správné trasy a tak se ocitnou na vedlejší lesní cestě, která je dovede přímo do náruče buranských zvrhlých lovců, kteří touží po nových trofejích. Oslavy se tak pro skupinu dívek a jejich trenéra změní v zoufalý boj o přežití. Jen týmový duch a spolupráce je může zachránit před ukrutnou smrtí, kterou si pro ně tamní vidláci s kanibalskými choutkami připravili. A napohled bezbranné dívky se rozhodně nehodlají vzdát bez boje…



Český název: Ostrý holky

Režie: Olivier Afonso

Rok výroby: 2018

Délka: 77 min

Země: Francie / Belgie

 

Hrají:

Tiphaine Daviot...(Jeanne)

Camille Razat...(Lise)

Manon Azem...(Morgane)

Anne-Solenne Hatte...(Hazuki)

Margot Dufrene...(Tatiana)

Dany Verissimo-Petit...(Dany)

...a další


Francouzsko – belgická spolupráce sebou přinesla dosti prazvláštní podívanou, která zcela pochopitelně rozpoutala vlnu rozporuplných ohlasů na kvalitu toho filmu. Jde skutečně o poctu starým slasherům říznutou sebeparodií, hromadou černého humoru a ujetých až bizarních situací, nebo jen snůšku céčkové zábavy a triků, ledabyle nahodilých brutálních scén a několika pohledných dívek, které zaujmou hlavně svým kroutícím se zadkem a tvářičkou, než hereckým výkonem? No já to vidím, že si tvůrci vzali od všeho trochu a dokázali to poměrně slušně namixovat.

 

Některé děvčata byla zatraceně sexy (hlavně tedy mrška Manon Azem), ale ani ostatní si nevedly zas až tak špatně. Jasně, spousta situací tu byla značně přemrštěných a hlavně jim pomohl fakt, že jejich protivníci byli vážně vylízané buranské paka (s obzvláště nechutnými choutkami a chováním), ale černé komedie jsou tu hlavně od toho, aby pobavili svou naivitou, bizarností, ujetostí a vtipem a to se myslím podařilo. Já se u sledování rozhodně nenudil a místy se i neskutečně bavil. To že tu cákala digitální krev na všechny strany, mi kupodivu tentokrát nevadilo a navíc ani samotná stopáž nebyla nikterak přepálená.

 

Girls with Balls tak řadím k těm povedenějším černým komediím, které jsem určitě neviděl naposledy. Byl jsem hlavně zvědavý, jak se projeví a ukáže bývalá pornoherečka Dany Verissimo-Petit (tehdy pod jménem Ally Mac Tyana), ale ta tu bohužel moc prostoru nedostala. Každopádně věřte, že děvčata tu nejsou tím jediným, na co se dá dívat. Možná jen tvůrci mohli ještě trošku víc přitlačit na pilu.

 

I tak si však myslím, že si tato ujetá komedie (parodie) své fanoušky určitě získá na svou stranu. Máte-li rádi absurdní kousky, jste tady na správné adrese a věřte, že tyhle holky vážně „koule“ mají a chlapce ty jejich zas budou pěkně bolet!


Hodnocení:

50% 


Žádné komentáře:

Okomentovat