0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

28. 7. 2020

Crash Site (2011)

Chtěli znovu „nakopnout“ svou rodinnou pohodu, místo toho budou muset čelit nástrahám divočiny i sobě navzájem…


Dáváte přednost práci před svou rodinou? Tak se potom nedivte, že ji začnete ztrácet přímo před svýma očima. Přesně to se nyní stalo Danielovi, který vede úspěšnou firmu, ale nyní musí čelit nejen nebezpečnému hackerskému útoku, ale i nedobrému vztahu se svou ženou a dcerou. Aby zase stmelil rodinu, svolí k rodinné dovolené v divočině, kde vyrůstal. Společně s nimi vyráží i dceřin nový přítel Matthew. Zatímco omladina zůstane v horské chatě s rodinným přítelem Nickem, Daniel a Rita se rozhodnou vyrazit kempovat do přírody, pokusit se vzkřísit jejich vyhaslé city. Jenomže nastanou problémy, dojde k nehodě a oni zůstanou zraněni napospas divoké přírodě i zvěři…



Český název: Rodina v ohrožení

Režie: Jason Bourque

Rok výroby: 2011

Délka: 90 min

Země: USA / Kanada

Alternativní název: Crash Site: A Family in Danger

 

Hrají:

Charisma Carpenter...(Rita Saunders)

Sebastian Spence...(Daniel Saunders)

Katie Findlay...(Frances Saunders)

Steven Grayhm...(Matthew)

Keith MacKechnie...(Nick)

...a další


Viděl-li už někdo z vás nějaké ty televizní americko-kanadské dobrodružné thrillery, nebude asi moc překvapený, že nám tento film příliš atraktivní podívané nenabídne. Crash Site se navíc pyšnil i označením „horor“, což byl taky hlavní důvod, proč jsem po něm sáhnul. Nicméně fandové hororového žánru budou nejspíš zklamáni úplně nejvíc, protože o nějaké ponuřejší atmosféře či drsným scénám se zvěří si můžeme nechat zdát. Tohle mi spíše připomínalo obyčejné rodinné drama, říznuté trochou toho dobrodružnějšího setkání s vlky a autohavárií.

 

To je taky nejspíš jedna z věcí, která ovlivnila nepříliš lichotivé hodnocení napříč internetem. Já musím pochválit alespoň pěkné prostředí kanadského Vancouveru, kde se natáčelo a které se mi na celém filmu líbilo ze všeho nejvíc. No a pak samozřejmě přítomnost Charismy Carpenter, která se mi coby teenagerovy docela líbila. Jasně roky nezastavíš, ale pořád je to celkem pěkná ženská. Ani ona ani Sebastian Spence však rozhodně nepředvedli své nejlepší herecké výkony. Zřejmě to měli jen jako bokovky, protože s rozpočtem 1000000 dolarů si asi na moc velké peníze nepřišli.

 

Nejslabší na celém filmu byl samozřejmě samotný scénář. Když už se mělo jednat o mix dobrodružného hororového thrilleru, tak bych očekával alespoň několik drsnějších scén, solidní atmosférické útoky zvířat a zoufalý boj o přežití, ale postavy mezi sebou spíše vedli slovní válku, vlci jen vrčeli a jedno pavoučí kousnutí to moc nezachrání. Jasně, bylo tu závěrečné odhalení a mini roztržka v chatě, ale ani to na lepší než podprůměrné ohodnocení nestačilo. Rodina v ohrožení tak mnoho diváků neoslní a to ani příběhem, ani tvářičkami Charismy či Katie Findlay, ani hlavním záporákem. Je to prostě jen taková televizní jednohubka na jedno odpoledne, kterou si většina lidí pustí snad jen jako kulisu k obědu, než aby se u ní pobavila. 


Hodnocení:

30%


Žádné komentáře:

Okomentovat