0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

26. 7. 2020

Parasitic (2012)

Mimozemský parazit rozpoutá ve striptýzovém klubu hotová jatka. Bohužel v dosti amatérském a nepříliš záživném provedení…


Když se na oběžné dráze srazí satelit s kusem meteoritu, jehož úlomky spadnou do vod poblíž amerického pobřeží, je o malér postaráno. Mimozemský parazit se totiž dostane do ryby, na které si posléze pochutná barmanka Val ze zapadlého striptýzového baru. Nepotrvá to dlouho a hostitelka se promění v krvelačné monstrum ovládané mimozemským parazitem a rozpoutá v nočním klubu hotové peklo.


Režie: Timothy Martin

Rok výroby: 2012

Délka: 79 min

Země: USA

 

Hrají:

Bianca Holland...(Val)

Camille Balsamo...(Grace Gillis)

Amanda Beck...(Renee)

Miguel de la Rosa...(Tim)

Marcus Jordan...(Jimmy)

...a další



Jeden by si řekl, že podobný námět by nám mohl nabídnout vcelku slušnou béčkovou podívanou, ale nenechte se mýlit. To by se toho totiž musel chopit nějaký zručný režisér a dosadit alespoň trochu schopné herecké obsazení. Takhle z toho vznikl jen levný a nepříliš záživný brak, který nám mnoho zajímavé podívané vskutku nenabídne. Což je docela škoda, protože se tu dalo narazit na několik slibných momentů – ale těch bylo opravdu málo.

 

Paradoxně se mi nejvíc líbila první polovina filmu, kdy se všechno teprve pomalu rozjíždělo. A že to bylo doslova slimáčí tempo. Představitelka Val jistě okouzlí některé pány svým bujným poprsím, ale jinak zcela zapadla svým (ne)hereckým talentem mezi zbytek osazenstva. A tak si divák musí vystačit s pobíhajícími polonahými děvčaty (dosti uvřeštěnými) a skupinkou chlápků, co tu byli jen tak do počtu.

 

Většina scén je natáčena v pološeru nebo přítmí chcete-li, aby se zakryli všechny ty nedostatky (kterých tu bylo požehnaně). Parazit se nám v celé své kráse ukáže až v samotném závěru, takže si musíme vystačit s trochou toho slizu, třepotajícím se chapadlem (bodcem) a zarudlýma očima. Opravdu velké terno…Tu a tam na nás vykoukne i nějaký ten náznak atmosféry, ale po většinu času se tu furt jen kecá, nebo vříská a pobíhá po baru. Parasitic tak zcela po zásluze patří mezi podprůměrné a nepříliš známé kousky. A to i přesto, že mrtvých (potažmo nakažených) je tu docela dost. Bohužel spousta důležitého se odehraje mimo záběr kamery a cákance slizu a krve už moc lidí dneska nevyděsí. 


Hodnocení:

30%


Žádné komentáře:

Okomentovat