0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

11. 1. 2017

Unrest (2006)

Pitevny a márnice jsou dost depresivním místem již samy o sobě. A co teprve když s tělem co leží na stole před vámi, není všechno v pořádku...

Mladá studenka lékařské fakulty Alison přichází do místní nemocnice na hodiny anatomie. Společně se třemi kolegy (Brian,Carlos a Rick) dostane přiděleno tělo neznámé ženy. Zprvu si z ní kolegové dělají srandu a tropí na její účet jeden žertík za druhým, ale velmi záhy přejde všechny humor. Alison začíná mít divné pocity (tušení), že s „Normou“ jak jí pojmenovali není všechno v pořádku. Navíc v márnici dojde k několika podivným událostem. Nejprve je nalezen mrtev jeden ze zřízenců, druhý je pohřešovaný a navíc zemře i Rickova přítelkyně, které chtěl jen ukázat mrtvolu ženy. Ten se z toho navíc pomátl na rozumu a skončil na psychiatrii. Alison začne pátrat po minulosti neznámé ženy a pomalu začne odkrývat děsivou skutečnost, která je nad normální lidské chápání. Navíc mrtvých začne přibývat…



Režie: Jason Todd Ipson
Rok výroby: 2006
Délka: 88 min
Země: USA

Hrají:
Corri English...(Alison Blanchard)
Scot Davis...(Brian Cross)
Joshua Alba...(Carlos Aclar)
Jay Jablonski...(Rick O'Connor)
Marisa Petroro...(Alita Covas)
Derrick O'Connor...(Dr. Blackwell)
...a další


Prostředí márnice či pitevny mě vždycky lákalo. Ne že bych byl nějaký uchyl, ale vždy jsem byl zvědavý, jak to tam vypadá. Samozřejmě jsem to chtěl vidět z pozice živého a to se mi byť na krátkou dobu splnilo, když jsem tam byl na krátké brigádě. No a popravdě jsem byl velmi rychle vyléčený. Oblékání mrtvol není zrovna můj vysněný job, nicméně jsem se naštěstí nepoblil jako hlavní hrdinka. Ovšem onen všudypřítomný a těžko popsatelný závan smrti ve mně přetrvává dodnes.

Nemůžu říct, že bych byl po shlédnutí tohoto snímku zklamán, ale bohužel si neodnáším ani bůhvíjak skvělý zážitek. Unrest byl součástí hororového festivalu 8 Film to Die a ostudu tam určitě neudělal. Do jisté míry se tvůrcům podařilo za malý peníz natočit průměrnou podívanou, ale od duchařiny bych přece jenom očekával alespoň větší nával děsivé atmosféry. Zde k tomu však nedošlo. V určitých momentech byli sice cítit lehké náznaky, ale ty vždy přerušily nudné pasáže a přemíra romantiky. Přitom mrazivé prostředí pitevny a ponuré chodby přímo vybízeli k rozpoutání děsivé atmosféry. Občas se sice tvůrcům skutečně podařilo přijít s nějakou tou lekací scénou, při které se nejedné slabší povaze naježí chloupky na těle, ale ve většině případů se vždy vše důležité odehrálo mimo záběr kamery.

Což byla škoda, protože mrtvol tu bylo vážně hodně. Slušná dávka krve, podřezané hrdlo a několik zakrvácených těl však moc lidí neuspokojí. Hlavní hrdinka byla pohledná a ráda se promenádovala jen v podprsence, leč její výkon nebyl nějak zvláště výrazný. Jedinou hlubší stopu tak ve mně zanechal slušný hudební doprovod, který se docela povedl. Unrest tak ve finále sice splnil „podmínky“ pro průměrnou úroveň, ale měl rozhodně na víc. Těch deset procent navíc dám za onu Aztéckou vložku, která okořenila zápletku.

Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat