0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

3. 1. 2017

Hatchet III (2013)

Victora jen tak něco nezabije a tentokrát si to kromě zástupců šerifa a několika zdravotníků, odskáče i slavné SWAT...

Na policejní stanici příjde zakrvácená žena s brokovnicí v jedné ruce a lidským skalpem v té druhé. Šerif Fowler a jeho zástupci zakročí a ona skončí v poutech. Když se Marybeth rozpovídá o krvavém masakru v močálech a samotném Victoru Crowleym, který je pro většinu místních jen děsivou postavou z historek, mají ji všichni za blázna a hlavního podezřelého z mnohonásobné vraždy. Jak se totiž ukázalo, krev kterou byla potřísněna skutečně nepatří jí. Do bažin je vyslán tým policistů a záchranářů, ale když se z vysílačky ozve zoufalý řev a prosby o pomoc, je šerifovi jasné, že na podivné historce musí být něco pravdy. Odmítá však uvěřit, že je to dílo Victora Crowleyho. Společně s jednotkou SWAT a několika zástupci se vydává do bažin sám. Zděšená je však i Marybeth, která byla přesvědčená, že ho zabila jednou provždy. Na scénu však přichází šerifova ex manželka, která tvrdí, že se Victor bude neustále vracet ze záhrobí, dokud se znovu nesetká s ostatky svého otce. Jen Marybeth mu může urnu s popelem předat, ale kde jí získat a hlavně jak přimět samotnou dívku ke spolupráci?



Režie: BJ McDonnell
Rok výroby: 2013
Délka: 81 min
Země: USA
Alternativní název: Adam Green Presents Hatchet III

Hrají:
Danielle Harris...(Marybeth Dunstan)
Kane Hodder...(Victor Crowley)
Zach Galligan...(šerif Fowler)
Caroline Williams...(Amanda Perlman)
Parry Shen...(Andrew)
Derek Mears...(Tyler Hawes)
Rileah Vanderbilt...(Mikaela Dougherty)
...a další


Adam Green splnil svůj slib a tak jak se říká „do třetice všeho dobrého a zlého“, se zrodil třetí Hatchet. Je však dobrý nápad neustále oživovat něco, co už mělo dávno spočinout v pokoji? Z minulosti víme, že ty nekonečné pokračování ve většině případů nikdy nepřinesli nic dobrého. A přestože jsem velkým fandou této série, tak trojku považuji za nejslabší díl. Nevím, možná za to mohla změna režiséra, protože Green se tentokrát věnoval jen scénáři a produkci, respektive si sám zahrál menší roli coby vězeň v jedné z vedlejších cel.

Jeho nástupce se sice snažil co mohl, ale krvavá béčková podívaná a gumové gore už prostě nedokázali tak zapůsobit, jako tomu bylo v předešlých dílech. Pociťoval jsem z nich jistou vyčpělost a především nedostatek kreativity. No spíš bych to označil za kopírování sebe sama (předešlých mord scén). Gejzíry krve tu stříkali opravdu všude a na gore se vážně nešetřilo, ale samotná atmosféra a zvláště některé pasáže už dost zaváněly spíše trapností, než aby se u nich divák zapotil strachem či snad alespoň částečným znechucením. I proto docela chápu negativní reakce a malé hodnocení, kterého se Hatchet III dočkal.

Osobně však nehodlám tento film házet do žumpy. Jak už jsem sice řekl, jde v mých očích o nejhorší díl celé série, ale pořád v něm vidím průměrnou béčkovou záležitost. Navíc jsem rád, že se tu opět objevila Danielle Harris, kterou mám jako herečku docela rád. Stejně tak potěší přítomnost Kanea Hoddera, který tentokrát dostal trošku jinou image. No on Victor měl snad v každém díle jinou tvář, ale tak to se nemůžeme divit, když musel ustát tolik rozmanitých pokusů o jeho odstranění. K mému velkému překvapení se tu zase našla alespoň vedlejší role pro Parry Shena, který rovněž nechyběl ani v jednom z dílů. Přestože si pokaždé zahrál někoho jiného. Kdo mi tu však neskutečně lezl na nervy? No kdo jiný, nežli šerifova exmanželka. V mých očích zcela zbytečná postava. Naopak nejvíc úsměvů na tváři mi vykouzlil ten šerifův zástupce s tarasnicí v báglu.

Hatchet III tak sice nenaplnil mé očekávání, ale určitě jsem se u něj neunudil k smrti. Přece jenom jsem tu však narazil na několik nudnějších pasáží a hlavně na menší porci černého humoru, než jsem byl zvyklý u předchozích dílů. Na jedničku tohle nemělo ani omylem.

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat