0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

22. 1. 2017

Beneath Still Waters (2005)

 Pod vodní hladinou se skrývá mnoho tajemství, ale některá tam nehodlají zůstat navěky…

Obyvatelé malého španělského městečka Desbaria se chystají na oslavu čtyřiceti let vzniku nedaleké přehrady, která výrazně umožnila růst prosperity tohoto kraje. Nikdo z nich si však nemá ani tušení, že voda zde posloužila hlavně k pohřbení zla, které vzniklo v zatopeném městě Marienbad, jenž na místě přehrady stálo. Nyní když zemřel jediný muž, který se mu před lety postavil, mu již nic nestojí v cestě, aby se opět vynořilo z hlubin a začalo rozsévat zkázu. Hlavním cílem se má stát právě rodina bývalého starosty. Dokáže být Teresa stejně silná jako její dědeček, nebo ona i její matka okusí hněv Mordecaie Salase a podlehnou síle pekelné...



Český název: Zlo přichází z hlubin
Režie: Brian Yuzna
Rok výroby: 2005
Délka: 92 min
Země: Španělsko / Velká Británie

Hrají:
Charlotte Salt...(Clara Borgia)
Raquel Meroño...(Teresa Borgia)
Patrick Gordon...(Mordecai Salas)
Michael McKell...(Dan Quarry)
Pilar Soto...(Susana)
...a další


Jedna z největších kravin co natočil režisér Yuzna. Tenhle chlapík dokázal během své kariéry natočit několik velice zajímavých a působivých filmů, ale zároveň dal možnost vzniknout i několika opravdu tragickým kouskům. Zlo přichází z hlubin má přitom docela slušný námět, který rozhodně nebyl k zahození. Již podle samotných ohlasů některých uživatelů mi dá většina jistě za pravdu, že potenciál který se tu přímo vybízel, zůstal naprosto nevyužit. Přitom si stačilo více pohrát s atmosférou i samotným zatopeným městem a tím, co je v něm ukryto.

Nedostatků tu bylo opravdu požehnaně a vlastně ani nevím, kterými bych měl začít. Charakteristika postav byla nulová a nezajímavá, herecké výkony na amatérské úrovni (přestože se tu objevilo hned několik známějších tváří) a efekty spíš k smíchu, než aby mě dokázali vystrašit. Snad jen scénka s tím hlídačem přehrady a zombie stojí za větší pozornost. Většina důležitých okamžiků (útoků) se totiž odehrávala mimo záběr kamery a nebo byli velmi špatně digitálně udělány. Ono oblíbené roztržení úst, je sice svým způsobem docela brutální, ovšem v mizerném provedení se dosti míjí účinkem. Navíc mi to mnohdy spíše připadalo, že sleduji nějaký pokus o parodii, nežli čistokrevný horor.

Kupříkladu ona oslava vypadala spíš jako amatérská swingers párty. Ani tak nejde o nahotu a zvrhlosti, ale spíše naprosto nepřesvědčivé (dalo by se spíše říci ochotnické) vystoupení většiny vedlejších postav. Naštěstí se tu objevilo i několik známějších tváří, které alespoň trošku vylepšili již tak bídný kredit tohoto filmu. Raquel Meroňo si můžete pamatovat z Dagona a Charlotte Salt z hororového seriálu Bedlam. Jinak je to však bída, kterou znovu vidět opravdu nepotřebuji. Ačkoliv nejsem zrovna moc velkým příznivcem remaků, tak tento námět by si jej zřejmě zasloužil. Je totiž obrovská škoda, jak vlastně vyšel naprosto vniveč. 

Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat