0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

14. 1. 2017

Fido (2006)

Kupte si i vy svou zombie! Jsou pracovité a přítulné, pokud tedy zrovna nedojde ke zkratu jejich obojků...  

Zemi postihla zombie apokalypsa a během války se vědcům podařilo přijít na způsob, jak rychle a účelně zneškodnit zombíky. Ranou do hlavy. Nicméně na scéně se objevila společnost ZomCon, který vynalezla magnetický obojek, jenž dokáže udržet agresivitu i chuť na lidské maso u zombie na uzdě. Díky tomu se dalo najít pro tyto nemrtvé využití v lidské společnosti a brzy se ze zombíků stal výnosný obchod. Snad každá americká domácnost vlastní svou zombie, která jim pomáhá s chodem v domácnosti. Všichni až na Robinsony. To se však změní poté, co jim Helen bez vědomí svého muže jednu zombie pořídí. Bill však proto nemá příliš pochopení a nového člena rodiny se bojí. Malý Timmy zpočátku také, ale jen do chvíle, co se ho Fido (jak zombie pojmenoval) zastane před dvojicí spolužáků, která chlapce neustále šikanuje. Timmy si svého nového přítele oblíbí a vzniká mezi nimi přátelské pouto. Mohou však mít zombie city? Mohou, o čemž se přesvědčí i sama Helen, ale problém nastává ve chvíli, kdy se porouchá obojek…



Režie: Andrew Currie
Rok výroby: 2006
Délka: 91 min
Země: Kanada

Hrají:
Carrie-Anne Moss...(Helen Robinson)
Kesun Loder...(Timmy Robinson)
Dylan Baker...(Bill Robinson)
Billy Connolly...(Fido)
Henry Czerny...(Bottoms)
...a další


Můj názor na zombie filmy se moc nezměnil, ale za minulý rok už nejsem vůči nim tolik skeptický. Přece jenom jsem už narazil i na několik filmů, které lehce změnili mé přesvědčení. Fido je takovou odpočinkovou zombie komedií, u které nemusíte moc přemýšlet a jen se bavíte. Tedy alespoň co se mě samotného týká, protože znám i takové, jenž považují tento film za nehoráznou blbost. Já mám však rád tvůrčí experimenty a zvláště se zombie komediemi mám docela dobré zkušenosti. A ani tady tomu nebylo jinak.

Humorných momentů je tu víc než dost a milovníci zombie se dočkají i trochu toho násilí. Navíc tu nechybí ani několik morbidních situací okořeněné o černý humor (nejvíc mě dostala hláška: Zlato, schovej zuby!!!) – což samozřejmě nahrávalo tvůrcům lehce do karet. Pokud by se totiž snížili jen k další laciné kopii již mnohokrát viděného, neměli by sebemenší šanci na úspěch. Děj samotný sice neměl příliš silnou zápletku, ale dalo se tu narazit i na několik dramatických okamžiků. Zvláště když tu násilí nezůstanou ušetřeny ani děti či důchodci!

Hlavní prim tu však hraje především účast největší hvězdy v hereckém obsazení. Svůdná Carrie-Anne Moss mě vždycky dostane a z její strany opět podaný excelentní výkon. Jasně dominuje celému snímku. Navíc její těhotenství nemuselo být ani předstírané, protože ona skutečně byla v době natáčení těhotná. Což jí přidalo jen na atraktivitě. Ani Billy Connolly si nevedl vůbec zle. Coby Fido dokázal v určitých situacích nahnat i strach. Ukázalo se, že šlo o dobrou náhradu místo Petera Stormareho, který byl původní volbou pro roli Fida. Ten dal však přednost seriálu Útěk z vězení.

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat