0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

20. 1. 2023

Werewolves of the Third Reich (2017)

Hodně nepovedený mix válečného a hororového žánru, kde se vlkodlaci doslova jen mihnou před kamerou…

Doktor Mengele a jeho stejně zvrácená žena Ilsa vedou experimentální tábor SS, kde provádí své šílené vědecké experimenty na vězních. Válka se pro Německo a Hitlera nevyvíjí vůbec dobře a tak je potřeba stvořit novou elitu nacistické armády – hybridní neporazitelné vojáky. Smícháním lidské a vlčí DNA, hodlá Mengele vytvořit vlkodlačí jednotku SS. Kromě nevěry své manželky bude však muset řešit i další nepříjemný problém. Tím je čtveřice amerických vojáků, kteří přežili přepadení vojenského transportu vězňů. Tato nesourodá partička totiž na útěku zavítá do blízkosti tábora a víc než svoboda je láká zabíjení nacistů…



Český název: Vlkodlaci třetí říše

Režie: Andrew Jones

Rok výroby: 2017

Délka: 90 min

Země: Velká Británie

 

Hrají:

Lee Bane...('Mad Dog' Murphy)

Kwame Augustine...('Reckless' Reggie Brown)

Darren Swain...('Fighting Joe' Kane)

Derek Nelson...(Billy 'The Butcher')

Suzie Frances Garton...(Ilsa Koch)

Neville Cann...(doktor Josef Mengele)

Francesco Tribuzio...(SS Officer Becker)

...a další


Jméno Andrew Jones si vysloužilo čestné místo v mém seznamu nejhorších režisérů, které znám. Zatím jsem toho od něj moc neviděl, ale už teď tuším, že se v něm umístí hodně vysoko. Něco tak ubohého jsem už dlouho neviděl. Nejenže zde zcela ignoruje historické fakta a ohýbá si je dle obrazu svému (protože má na svědomí i samotný scénář), ale ještě má tu drzost většinu svých paskvilů označit za „hororový žánr“. Přitom ten největší horor je ten, se na jeho filmy dodívat vůbec do samotného konce.

 

Několikrát jsem se musel ujistit, že tohle nemá na svědomí Asylum či Syfy. Fandové hororového žánru vyjdou na prázdno téměř úplně, protože slibovaní vlkodlaci se tu objeví až v závěrečných minutách a to ještě jen na krátký okamžik. Na své konto si nepřidají žádnou oběť a jsou zabiti obyčejnými kulkami do hlavy. Ne nedělám si srandu. Když k tomu připočítám i směšně laciné gumové masky a jednu rádoby proměnu, bylo po velké parádě. Zbytek filmu je totiž spíše jakousi parodií na válečné filmy s nepovedenými komickými vložkami, tupými postavami, hromadou nudných pasáží a spoustou nelogických momentů. Jo málem bych zapomněl na několik prostřelených čel (hlav) s digitální krví.

 

Mengele a jeho žena Ilsa (Bestie „děvka“ z Buchenwaldu) to byl ale špatný pokus o vtip, stejně jako trapný Hitler nebo přepadení vojenské transportu. Představte si zorané pole a uprostřed cesty pár klád a klacků. Docela by mě zajímalo, kde se ti nacisti schovali, že je nikdo neviděl…Asi nejzajímavější na tom všem byla ona čtveřice vojáků „vězňů“, jenomže ti tu zas až tolik prostoru nedostali. Místo toho sledujeme romanci mezi nechvalně proslulou dozorkyní a jedním z německých vojáků, manželskou krizi – a já si pořád říkal, sakra kde jsou ti slibovaní vlkodlaci…?

 

Werewolves of the Third Reich jsou hodně nepovedeným filmem, který s hororovým žánrem nemá téměř nic společného. Nebo lépe řečeno, nám nenabídne skoro nic zajímavého kromě hromady nudy.


Hodnocení:

10% 

Žádné komentáře:

Okomentovat