0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

14. 1. 2023

Attack of the Sabretooth (2005)

Měli být chloubou tohoto parku, místo toho v něm díky lidské blbosti a chamtivosti šavlozubí tygři rozpoutají krvavá jatka…

Podnikatel Niles hodlá otevřít na jednom z malých ostrůvků nedaleko Fidži honosný resort Valalola, kde kromě luxusního hotelového komplexu postavil i prehistorický park, jehož hlavním lákadlem má být geneticky upravený Smilodon (šavlozubý tygr), jehož DNA získal z nalezených fosilií. Pozve zde bohaté investory a hosty, jejichž peníze by mu měli pomoci uspokojit jeho hamižnost, jenomže problémy na sebe nenechají dlouho čekat. Kromě toho že jsou neustálé problémy s vypadáváním elektrického proudu, na ostrov přijíždí i pětice studentů, kterým se podaří prolomit bezpečnostní systém a umístit do něj vir. Mělo jít jen o žert a splnění úkolů, jenž dostali na vysoké škole od svých kamarádů. Nevědomky však i za přispění lhostejné ochranky vypustí trojici agresivních prehistorických zabijáků, kteří na ostrově rozpoutají krvavá jatka…



Český název: Šavlozubý tygr

Režie: George Miller

Rok výroby: 2005

Délka: 90 min

Země: USA / Austrálie

 

Hrají:

Brian Wimmer...(Brian)

Stacy Haiduk...(Savannah)

Nicholas Bell...(Niles)

Parry Shen...(Robbie)

Cleopatra Coleman...(Alys)

Robert Carradine...(Grant)

...a další


Společnost Sci-Fi Channel dnes již známá spíš jako Syfy vytvořila za dobu své existence celou řadu levných céčkových filmů, z nichž spousta patří spíše do podprůměrných vod hororového – scifi žánru a tento kousek je jedním z nich. Kdo by snad očekával nějakou kreativní podívanou s dobrým scénářem a triky, ten ať se raději podívá po jiném filmu a tento nechá ležet zcela bez povšimnutí. Milovníci levných braků si možná přijdou na své, ale i ti se zde dočkají jen minima dobré zábavy.

 

Děj zrovna moc originality nepobral. Opět zde máme chamtivého majitele, který si hraje na boha, kašle na bezpečnost a začne brečet, až když už je pozdě. Samozřejmě nesmí chybět ani hromada „plochých“ a nezajímavých postav, které jsou zde jen počtu, aby bylo mrtvých co možná nejvíc. Když k tomu připočítáme i chabé herecké výkony a otřesné digitální triky, je vymalováno.

 

Porce gore tu bylo dost, uhryznuté končetiny, kutálející se gumové hlavy, stříkající krev, střeva – jenomže zpracování bylo tak žalostné, až mi z toho bylo místy i do breku. O nějaké alespoň trochu kvalitní atmosféře si rovněž můžeme nechat jen zdát. Digitální šavlozubí tygři taky moc krásy nepobrali a těch pár známějších tváří, které se zde objevily, už to zachránit nedokázaly. Attack of the Sabretooth tak řadím k těžkému podprůměru, který sice měl několik světlejších záblesků, ale těch bylo opravdu jen zanedbatelné množství. Znám ale ještě mnohem horší filmy, než je tento. 


Hodnocení:

30%

Žádné komentáře:

Okomentovat