0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

19. 1. 2023

Uncaged (2016)

Podprůměrná vlkodlačí záležitost s minimem zajímavých momentů…

Jack se vydává společně se svými kamarády Turnerem a Brandonem do strýcovy zapadlé usedlosti, aby si zde užili pár dní volna. Zábava se však záhy promění v noční můru pro všechny zúčastněné. Jack se totiž ráno probudí zcela nahý na odlehlém místě a vůbec si nepamatuje, jak a proč se tam dostal. Jde snad o kanadský žertík jeho kamarádů? Následující noc si proto mladík vezme malou kameru, a když se opět probudí nahý a tentokrát i potřísněný krví, shlédne záznam, na kterém jsou patrné zvířecí pařáty a útok na neznámého muže. Mění se snad Jack ve vlkodlaka? Má to nějakou spojitost s jeho minulostí a děsivými vzpomínkami z dětství, které jej poslední dobou pronásledují? Postupně začne odhalovat hrůzostrašné rodinné tajemství, a aby toho nebylo málo, stane se trnem v oku i pro místního mafiánského bosse…  



Režie: Daniel Robbins

Rok výroby: 2016

Délka: 96 min

Země: USA

 

Hrají:

Ben Getz...(Jack)

Kyle Kirkpatrick...(Turner)

Zack Weiner...(Brandon)

Paulina Singer...(Rose)

Garrett Hendricks...(Gonzo)

Alex Emanuel...(strýc Mike)

...a další


To jsem zas takhle dostal jednou nápad, pustit si nějaký ten kousek s lykantropií. Náhodná volba však nedopadla vůbec dobře a musím uznat, že tento film je velmi ale velmi špatným vlkodlačím počinem, od kterého dejte raději ruce pryč. Až amatérské zpracování totiž vypadalo po většinu času hrůzostrašně (ne však až tak svým obsahem, ale hlavně kvalitou). Jediné co bych snad dokázal pochválit, byla komiksová vložka, která nám poodkryje děsivou minulost Jackovy rodiny + masakr ve vlaku a vcelku pohlednou afroamerickou herečku Paulinu Singer. To je asi tak vše.

 

Nějakých originálních nápadů se tu nedočkáme vůbec, vlkodlačí proměna sice úplně nejhorší nebyla, ale za celý film jí uvidíme asi dvakrát. Útoků a mrtvých tu taky moc není (většinou mimo záběr kamery), ale za to je tu celá hromada nelogických nesmyslů a nezáživných dialogů. Když k tomu připočítám i dost nesympatické herecké obsazení a chabé výkony, bylo vymalováno. Ani se moc nedivím, že tento film není u nás zas až tak moc známý a dostalo se mu nízkého hodnocení napříč internetem.

 

Režisér se sice snažil navodit alespoň místy nějakou trošku záživnější atmosféru, ale moc se mu to nedařilo. Stejně tak i rádoby komediální prvky se poněkud míjeli plánovaným účinkem. Trefnější by bylo napsat, že se u většiny zápletky budete spíše nudit, než abyste se bavili.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat