0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

4. 5. 2019

Gallowwalkers (2012)


V tomto světě tě nestačí zabít jen jednou! Zvláště pokud tě má na svědomí Wesley Snipes…


Pistolník Aman se potuluje vyprahlým světem a vpřed jej žene jen jeho touha po pomstě. Všude po něm zůstávají jen mrtví, ale má to jeden obrovský háček. Každý kdo zemře jeho rukou, se vrací zpět jako nemrtvý – to má souvislost s jeho darem / prokletím a pochmurnou minulostí. Amanovým cílem je skupina banditů, která před časem znásilnila jeho přítelkyni, ale přestože je už jednou zabil, opět se vrací zpět, aby se černošskému pistolníkovi pomstili, no a mezitím rozsévají hrůzu a utrpení všude tam, kde se objeví…



Český název: Stíny temnoty

Režie: Andrew Goth
Rok výroby: 2012
Délka: 90 min
Země: USA / Velká Británie

Hrají:
Wesley Snipes...(Aman)
Riley Smith...(Fabulos)
Kevin Howarth...(Kansa)
Tanit Phoenix Copley...(Angel)
Simona Brhlíková...(Kiss Cut)
...a další


Wesley Snipes patřil svého času mezi docela úspěšné a často obsazované herce, ale i ON během své bohaté kariéry nejednou tvrdě narazil. Zvláště pak ve chvíli, kdy měl kvůli krácení daní problémy se zákonem a vše vyvrcholilo jeho pobytem za mřížemi kvůli daňovým únikům. I z tohoto důvodu byla premiéra filmu o několik let odsunuta. Jenže to nebyl jediný problém, který Gallowwalkers potkal. Původně měl být tento film v úplně jiném hereckém obsazení, ale jak Chow Yun-Fat tak i Paz Vega nakonec odmítli v něm účinkovat. A tak se hlavní role ujal právě Wesley Snipes.

Osobně mám rád kombinaci hororu a westernu, protože jich je jako šafránu, ovšem těch skutečně dobrých je bohužel jen opravdu minimum. A tento film mezi ně určitě nepatří. Samotný scénář a tvůrčí myšlenka nevypadali na první pohled vůbec špatně, ovšem celkové provedení bylo opravdu chabé. Chvílema jsem se v tom doslova ztrácel, naštěstí se objeví několik flashbacků z minulosti, které tomu dodali trochu toho „osvícení“ a řádu. Dokonce se tu dá narazit i na několik opravdu povedených pasáží a krvavých scén, které alespoň částečně tomu všemu pozvedli finální „kredit“. Setnutí hlav a vytrhávání páteří beru jako takový bonus, který dokázal okořenit tu jinak nedochucenou kaši okolo.

Céčkový mix Šíleného Maxe, Bladea a Očistce však v mnoha aspektech působil spíše trapně, než aby u něj někdo slintal blahem nad skvělou podívanou. Navíc Wesley taky nepodal zrovna svůj nejlepší výkon a mužská část diváků spíše ocení dvojici hereček, která se objevila na place, než jeho herecký um. Tanit Phoenix Copley oslnila svým půvabem a hlavně výstřihem, no a šlapka Simona Brhlíková svým československým původem. Gallowwalkers tak možná někoho dokáží oslovit, ale já z toho všeho byl spíše na rozpacích. Některé scény ušly, jiné byly dost trapné a jako celek to na mě moc nezapůsobilo. 

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat