0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

3. 5. 2019

Recall, The (2017)


Wesley Snipes má nevyřízené účty s mimozemšťany…


Pětice kamarádů se vydává strávit několik hezkých dnů k domu u jezera, který patří rodině jedné z dívek. Romantika okolních lesů a křišťálové hladiny jezera je velkým lákadlem, ale jejich idylka je narušena setkáním s podivínským lovcem na zapadlé benzínce. Jak se však záhy ukáže, čekají je mnohem horší problémy. Z televize se dozví o podivných mlžných mračnech, které se objevili po celém světě a v nichž se skrývá cosi zlověstného. Cosi, co zanedlouho sestoupí na naši planetu a ani naši přátelé nezůstanou tomuto setkání ušetřeni. Zpovzdálí však vše sleduje někdo, kdo se na tento okamžik již dlouho připravoval a je připraven zasáhnout…



Český název: Mimozemská invaze

Režie: Mauro Borrelli
Rok výroby: 2017
Délka: 90 min
Země: Kanada / USA

Hrají:
Wesley Snipes...("Lovec")
Jedidiah Goodacre...(Charlie)
Laura Bilgeri...(Annie)
RJ Mitte...(Brendan)
Hannah Rose May...(Kara)
...a další


Béčkové scifi horory sice nepatří mezi moje nejvyhledávanější filmy, ale když už se mi dostanou pod ruky, rád se na ně podívám. U tohohle filmu jsem byl však dost obezřetný. Slabé hodnocení na internetu bylo jasným signálem, že mé srdce asi moc radostí plesat nebude, ale Wesley Snipes byl svého času mým oblíbeným hercem a tak jsem někde ve skrytu duše doufal, že by mohl povznést tento film alespoň na průměrnou úroveň. Bohužel se ukázalo, že se v posledních letech stejně jako Dolph Lundgren objevuje jen v podřadných kouscích a jejich sláva je už asi nenávratně vtahu.

Po několika minutách se mi hlavou prohnalo srovnávání se Dnem Nezávislosti, Mlhou a Pavučinou snů (jen velmi rychlý průlet), ale následně se ukázalo, že tady pšenka rozhodně neporoste. Postavy teenagerů mi nepřišly zrovna moc charismatické ani zajímavé, setkání s podivínským lovcem i první střet s mimozemskou formou života byla dost podivná až směšná a téměř po celou dobu jsem nezaznamenal nějak zvlášť zajímavou atmosféru. Snad až na pasáž ve vesmírné lodi. To však neznamená, že by byl film vyloženě špatný. Našlo by se tu i pár zajímavých momentů.

Je však taky potřeba říci, že ti co by snad očekávali spanilou Wesleyho jízdu, budou asi těžce zklamáni. Je sice pravda, že na place byl zřejmě nejlepší, ale mockrát se ke slovu nedostal, což byla škoda. Další slabinu vidím v tom, že tvůrci nedokázali vymáčknout veškerý potenciál, který se jim podařilo vyprodukovat (efekty nebyli nejhorší – taková scéna s „předělávkou lidí“ taky nebyla špatná), jen to chtělo zkušenější tým a hlavně režiséra.

Mimozemská invaze tak dle mého bohužel nedosáhla ani průměrné kvality. Pozitivních věcí tu bylo méně než těch negativních a hlavně jsem se u toho místy neskutečně nudil.


Hodnocení:
40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat