0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

27. 1. 2019

They Crawl (2001)


Co když někdo najde způsob jak ovládnout všechen otravný hmyz a rozhodne se ho použít proti lidem…?  


Detektivka Gina a její kolega Hardy dostanou za úkol vyřešit podivné úmrtí řidiče autobusu, který během zběsilé jízdy městem zdemoloval půlku ulice. Na jeho těle se najdou podivné rány a všechny životně důležité orgány prostě „zmizeli“. A to samé objeví koroner i u druhé mrtvoly – mladého studenta a nadaného biofyzika, jehož ohořelé tělo bylo nalezeno na druhý den. Náhoda, nebo ve městě řádí nějaký brutální vrah či snad něco mnohem děsivějšího? Do vyšetřování se vloží i mladý voják Ted, jenž nesouhlasí s možným tvrzením, že jeho mladší bratr byl narkoman a sám způsobil vyhození svého bytu do povětří. Pustí se do pátrání na vlastní pěst, které jej přivede na stopu tajného vládního experimentu a nebezpečné sektě Trillion…



Český název: Švábi

Režie: John Allardice
Rok výroby: 2001
Délka: 93 min
Země: USA

Hrají:
Daniel Cosgrove...(Ted Gage)
Tamara Davies...(Gina O'Bannon)
Brandon Karrer...(Lazarus)
Dennis Boutsikaris...(profesor Jurgen)
Mickey Rourke...(Tiny Frakes)
...a další


Očekával jsem něco v podobě Klíšťat či Slimáků, ale Švábi jsou jen dalším hodně nepovedeným hororem, který nám příliš záživné podívané rozhodně nenabídne. Režisér John Allardice měl minimum zkušeností a to se bohužel nepěkně podepsalo na tomto filmu snad ve všech směrech. Začátek byl ještě v rámci přijatelnosti docela zajímavý a obě vraždy sebou přinesly i trochu toho potřebného napětí a akce. Jízda autobusu demolujícího vše co mu přišlo do cesty, patří vůbec k tomu nejlepšímu, co nám zde bylo nabídnuto. Bohužel se odehraje hned na samotném začátku.

Následující policejní pátrání spíš připomínalo nějakou parodii na detektivky a jen ukázalo, proč si tolik lidí dělá z policistů srandu. Představitelka hlavní ženské role byla ještě v rámci přijatelnosti OK, ale její kolega a hlavně šéf – tak ti byli úplně mimo. Na vše podstatné tak musel přijít bratr druhé oběti, který ač měl jít před vojenský soud, si klidně pobíhá městem, dostane se všude, všichni mu skoro všechno poví a je pořád o krok napřed před policisty. Škoda jen, že nám to nebylo podáno záživnější formou.

A to nás ještě čeká „zlatý hřeb večera“ – no vlastně dva: nejprve plastikami znetvořený Mickey Rourke, který tu byl dle mého úplně zbytečný, ač hrál vůdce sekty a následně odporní digitální „švábi“, kteří se vždycky objevili, obsypali oběť nebo si s ní nejdřív zahráli na schovávanou a ve finále se spojili v jednoho obřího švába. To byla „pecka“ největší. Větší debilitu jsem už dlouho neviděl a to nemluvím o několika rádoby „zvratech“ v příběhu, které neměli ani hlavu a patu už vůbec ne. They Crawl tak hororovým fandům mnoho kvalitní podívané nenabídne. Je tu sice několik mrzkých záchvěvů (světlých okamžiků), ale ty jen tento film uchránili od odpadního ohodnocení…

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat