0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

12. 1. 2019

Mirrors 2 (2010)


Pomalu se začínám bát, podívat se do zrcadla…


Max přišel během tragické autonehody o svou přítelkyni a sám jen o fous unikl smrti. Nedokázal se však s touto událostí vyrovnat a tak svůj žal utápěl v alkoholu a drogách. Navíc dochází k psychiatričce, která se jej snaží navrátit do normálního života. Teď přichází nová šance v podobě otcovy nabídky práce, který chce, aby Max začal pracovat jako noční hlídač v obchodním centru Mayflower, kterému šéfuje. Max přijímá, ale hned vzápětí svého činu začíná litovat. V zrcadlech se mu totiž začne zjevovat neznámá dívka a několik zaměstnanců záhadně umírá za podivných okolností a obzvláště brutálním způsobem. Pro policii se následně stává jedním z podezřelých právě Max. Ten se rozhodne pátrat na vlastní pěst, aby odhalil totožnost neznámé dívky a odhalí šokující událost, která se před několika měsíci odehrála v obchodním domě…



Český název: Zrcadla 2
Režie: Victor García
Rok výroby: 2010
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Nick Stahl...(Max Matheson)
Emmanuelle Vaugier...(Elizabeth Reigns)
William Katt...(Jack Matheson)
Stephanie Honoré...(Eleanor Reigns)
Lawrence Turner...(Keller Landreaux)
Christy Carlson Romano...(Jenna McCarty)
Evan Jones...(Henry Schow)
...a další




Po zhlédnutí jihokorejského originálu a Ajově Zrcadlech, jsem se rozhodl svou pozornost věnovat i tomuto „volnému pokračovaní“, kterému se příliš divácké přízně nedostalo. Oprávněně? Asi jo, přitom si však myslím, že tento film Victora Garcíi není vyloženě špatný. V konfrontaci se svými předchůdci však tahal za kratší konec, to je jasné. Nejvíce mu ublížilo to, že se každý těšil na nějakou návaznost s tím, co se odehrálo právě v Zrcadlech, což se však nestalo. Scénárista jen okopíroval práce svých předchůdců, od každého si něco vypůjčil a mohlo se vesele natáčet. Jediným štěstím bylo, že do režisérského křesla usedl právě García, který z toho mála dokázal v rámci možností vyždímat alespoň trochu konzumovatelné podívané.

Atmosféra tu však nebyla tak našlapaná jako v Mirrors, což bylo jedna z negativ, které tato dvojka byla. Naštěstí se tu objevilo několik slušně zpracovaných mord scén, čímž to alespoň trochu kompenzoval. Ony celkově ty speciální efekty nebyli zas až tak hrozné, jak někteří tvrdí. Já s nimi byl vcelku spokojený. O dost horší už to bylo s hereckým obsazením a hlavně s výběrem hlavního hrdiny. Nick Stahl není špatný herec, ale Kiefer Sutherland byl minimálně o dvě třídy lepší.

To už by se spíše dalo polemizovat a srovnávat spíše s asijským originálem, který měl taky pár slabin. Nejen co se herců týče, ale i několika zbytečných / slabých pasáží a nudných dialogů. Mirrors 2 tak díru do světa neudělaly a už ani nikdy neudělají, ale nesouhlasím s tím, že by šlo o vyloženě špatný film. Viděl jsem už mnohem horší kousky, navíc se mi některé okamžiky docela dost líbili. Takže když zavřu obě oči a nebudu se dívat do zrcadla, tak tomu šoupnu průměrné ohodnocení a budu doufat, že neskončím podřezaný nějakým střepem…

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat