0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

20. 1. 2019

Teen Wolf Too (1987)


Chlupatý bratranec přichází na scénu…


Todd Howard (bratranec Scotta – hrdiny prvního dílu) právě nastupuje na Hamiltonovu univerzitu a těší se na divoký život na tamních kolejích. Zvláště když se ocitá v blízkosti kamarádů svého bratrance Stilese a Chubby. Jenomže i na něm se záhy začne projevovat rodinné dědictví a i on se začne měnit na vlkodlaka. Zpočátku se toho snaží využít a záhy se stane oblíbencem celé univerzity i boxerského týmu, ale jen do doby, než mu popularita začne stoupat do hlavy. Navíc i ON se dostane do „milostného trojúhelníku“ a je jen na něm, zda se vrátí do normálních kolejí, nebo zůstane namyšleným frajírkem a ztratí všechny ty, kterým na něm záleží…



Český název: Školák vlkodlak 2

Režie: Christopher Leitch
Rok výroby: 1987
Délka: 95 min
Země: USA

Hrají:
Jason Bateman...(Todd Howard)
Estee Chandler...(Nicki)
Mark Holton...(Chubby)
John Astin...(Dean Dunn)
James Hampton...(Harold Howard)
Stuart Fratkin...(Stiles)
...a další


I zde platí ono svaté pravidlo: že když dva dělají totéž, není to vždy totéž – nebo ještě lépe: opakovaný vtip není vtipem! Zatímco v případě prvního dílu Teen Wolf se dala ještě s přivřeným okem přehlédnout celková naivita příběhu a to hlavně díky hlavní hvězdě (Michael J. Fox), tak tady už to zavánělo spíše stupiditou a trapností. Zvlášť když kostra zápletky byla „obšlehnutá“ a ještě mnohem hůř převedená na filmové plátno.

Opět tu máme (ne)obyčejného kluka, který se zakouká do pohledné, ačkoliv zadané dívky, která o něj nemá absolutní zájem, ovšem jen do doby, než se promění v chlupatou stvůru (vlkodlakem bych to moc nenazýval). To vše sleduje její smutná sokyně, která se snaží hlavního hrdinu sbalit, ale ten o ní nemá moc zájem. No a v neposlední řadě opět školní tým (jen basket se vyměnil za box), kde hlavní postava využívá své schopnosti a zapomíná na kolektiv. Sorry, ale box mě bavil ještě míň, než ty basketbalové zápasy.

Vše se snažilo zachránit pár úsměvných scén, ale těch opravdu humorných tu bylo jen pár. Jízda našlapaným autem, „žabí válka“ v učebně nebo taneční párty – to vše jsou jen slabé záplaty nad jinak nepříliš dobrým filmem. V jedné z vedlejších rolí se objevila bývalá manželka Lukea Perryho Rachel Sharp. Asi nejvíce potěšila přítomnost Johna Astina coby ředitele univerzity. Už první díl nebyla žádná sláva, ale tohle byla ještě o třídu horší podívaná. 

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat