0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

20. 1. 2019

Teen Wolf (1985)


Outsider Michael J. Fox se záhy promění v chlupatého miláčka školy…


Scott je školní outsider a nepříliš dobrý hráč školního basketbalového týmu. Ani dívky o něj nejeví moc zájem, tedy až na Boof, kterou však Scott bere spíš jen jako kamarádku z dětství. On má totiž oči jen pro Pamelu, ale ta chodí s jeho úhlavním rivalem. Vše se však změní ve chvíli, kdy se u něj projeví „rodinné dědictví“, o kterém až dosud neměl ani potuchy. Scott se totiž začne měnit ve vlkodlaka. Nejprve se svých nově nabitých schopností zalekne, ale posléze se jich rozhodne využít ve svůj prospěch a začne to přinášet kýžené ovoce ale i trápení…



Český název: Vlčí mládě

Režie: Rod Daniel
Rok výroby: 1985
Délka: 91 min
Země: USA

Hrají:
Michael J. Fox...(Scott Howard)
Susan Ursitti...(Boof)
Jerry Levine...(Stiles)
Lorie Griffin...(Pamela)
Mark Arnold...(Mick)
James Hampton...(Harold Howard)
Mark Holton...(Chubby)
...a další


Hororových komedií v té době zas až tolik nebylo a tak se stalo, že se svého času Teen Wolf dočkal vcelku slušné divácké popularity. Nešlo ani tak o to, že by šlo o bůhvíjak skvělý film, ale spíše o to, že v tom samém roce představitel hlavní role Michael J. Fox natočil i Návrat do budoucnosti a díky tomu se stal miláčkem publika. V dnešní době už tento film mezi diváky asi moc neuspěje, ale pokud máte rádi ujeté komedie s vlkodlačí tématikou, mohli byste být možná i spokojeni.

Co na tom, že maska i samotný zjev vlkodlaka vypadá otřesně – spíš připomíná chlupatou opici a o celkové kvalitě příběhu by se taky dalo dost polemizovat, ale chuť vám snad částečně zpraví roztomilý Foxův kukuč a několik docela vtipných situací. On totiž hlavní hrdina a jeho povedení kamarádi udělají víc než dost, pár pohledných děvčat je tu taky k vidění, takové surfování na střeše auta splnilo svůj účel a hudební doprovod rovněž není k zahození.

Školák vlkodlak však dnešní generaci toho nemá moc co nabídnout, takže ho spíše ocení starší diváci – možná kvůli nostalgii – možná kvůli samotnému představiteli hlavní role. Michael J. Fox je dodnes mezi mnohými populární a i já sám mám tohoto herce docela rád.


Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat