0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

14. 12. 2018

Survivor (1999)


Jak se vlastně objevil život na naší planetě? Co když je stvoření člověka jen rafinovaným plánem mimozemské civilizace, která s ním má vlastní plány? 


Osazenstvo ropné plošiny Morpheus 1 uprostřed Arktidy narazí během posledního vrtu na něco zvláštního. Místo ropy totiž začne téct z ucpaného potrubí podivná namodralá tekutina. Ještě dřív než se udělají první testy, cože to vlastně „vytěžili“ však dojde k další podivné události, která je mnohem děsivější. Několik lidí totiž zemře opravdu brutálním způsobem a mezi přeživšími propuká panika. Vraždí někdo z nich, nebo kromě oné tekutiny se z vrtu dostalo ven i něco jiného?



Český název: Noční svět: Vznik života

Režie: David Straiton
Rok výroby: 1999
Délka: 90 min
Země: Kanada / USA
Alternativní název: Nightworld: Survivor

Hrají:
Greg Evigan...(Adam King)
Rachael Crawford...(Kat Holden)
David Hewlett...(Doc)
Diego Matamoros...(Darren Sloan)
Claudia Michelsen...(Stark)
...a další


Televizní thrillery či horory z kanadské produkce většinou moc valné kvality nepobrali (tedy alespoň co jsem měl zatím tu čest vidět) a ani tento céčkový kousek není žádnou světlou výjimkou. Není to sice vyložená katastrofa a samotná myšlenka nebyla vůbec špatná, nicméně ležérní provedení a nepříliš přesvědčivé herecké výkony jsou jen dalším smutným příkladem doslova pohřbeného potenciálu. Takových však už bylo, že to asi jen málokoho dokáže ještě překvapit.

Ledaskomu bude zdejší netvor připomínat jakousi levnou kombinaci Predátora s Alienem. Od každého si tvůrci něco „vypůjčili“, ovšem jeho celkové ztvárnění bylo na můj vkus až příliš gumové a nějak výrazně si mé sympatie tato vesmírná kreatura nezískala. To nápad s „pěstitelem“ a zanesením Života na planetu Zemi byl docela zajímavý. Což rozhodně nepopírám. Mrtvých tu bylo taky dost, jen byla obrovská škoda, že se snad všechny mordy odehráli mimo záběr kamer. Krvavé cákance či kutálející se lebka vyděsí opravdu málokoho. To mělo samozřejmě i nedobrý vliv na celkovou atmosféru. Napětí tu bylo minimálně, přesto by se tu našlo i několik zajímavých scén.

Což je taky důvod, proč tento film prostě neodstřelím. Přece jenom jsem se dokázal vydržet dívat až do konce na jeden zátah a nějaká ta světlejší chvilka se nakonec taky našla. Nic světoborného to však není a pokud nemáte rádi tyhle ty céčkové televizní horory, raději se tomuto filmu vyhněte velkým obloukem.

Hodnocení:
40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat