0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

31. 12. 2018

Warriors of Terra (2006)


Ochránci zvířat a blázniví aktivisté v jednom chtěli osvobodit nebohá zvířata z klecí, ale v této podzemní vědecké laboratoři na ně čeká něco mnohem děsivějšího…


Mladá dívka Ali se přidává ke skupině „Bojovníků Země“, partě mladých aktivistů a ochránců zvířat, kteří provádějí nezákonné akce a osvobozují nebohé zvířata, která slouží jako pokusní králíci vědcům a nejrůznějším korporacím. Nyní se chystají tajně proniknout do laboratoře doktora Woodse (který je mimochodem Aliin otec), který se zabývá výzkumem rakoviny. Když se jim však podaří proniknout až ke klecím, kde měli být uvězněné zvířata, ty jsou prázdné. Jsou však prozrazeni a v patách mají „speciální komando“. V podzemních prostorách totiž skutečně docházelo k tajným experimentům – ovšem ne na zvířatech. Na skupinu teenagerů ale i ozbrojenců čeká mnohem nebezpečnější predátor – zmutovaná dívka Maya, která je téměř nezničitelná…



Český název: Bojovníci Země

Režie: Robert Wilson
Rok výroby: 2006
Délka: 90 min
Země: Kanada

Hrají:
Ellen Furey...(Ali)
Andrea Lui...(Jade)
Edward Furlong...(Chris)
Krystin Pellerin...(Izzy)
Andrew Gillies...(Dr. Woods)
Trina Brink...(Maya)
...a další


Bojovníci země jsou jen další z plejády podprůměrných hororů, kterých mám ve své filmové sbírce opravdu požehnaně. U kanadských kousků však nic překvapivého. Z této země se příliš kvalitních filmů neurodilo, takže jsem nebyl ani moc překvapený. Pokud bych hodnotil jen samotný námět, tak by to ještě ušlo, protože jsem v něm našel několik velice zajímavých podnětů, které mě docela zaujali. Jenže pokud jde o filmovou podobu a celkové zpracování, tak tady jsem narazil na něco naprosto otřesného.

Jediné co se ještě dalo překousnout, byla hudba. Některé melodie doslova potěšily mé sluchové orgány, ale jinak mi celý film přišel jako nějaká parodie. Už jsem měl tu čest vidět mnoho „nepovedených experimentů“, které se svým tvůrcům vymknuli zpod kontroly, ovšem v tomto případě je zde obrovská spousta nedotažených věcí a hlavně nudy. Režisér Robert Wilson prostě nedokázal vytvořit potřebnou atmosféru téměř po celou dobu trvání filmu, přitom se z toho dalo rozhodně vytěžit mnohem více.

Ne-herci předváděli naprosto amatérské výkony, speciální efekty se zmohly jen na kouřovou clonu, nebo světlo valící přímo do kamery. Což bylo opravdu velmi chabé na hororový film. Ta borka (Maya) mi svým vzhledem i pohyby připomínala portugalskou mršku z filmu [Rec] akorát v mnohem horším provedení. Nejsrandovnější z celého filmu byl tlustý ochránce zvířat a speciální komando, které předvedlo pěkný p.r.d. Zřejmě nejznámější tváří celého filmu byl herec Edward Furlong, který zároveň zcela určitě nalákal spoustu lidí (šikovný reklamní tah, ovšem nic víc). Ani ON se totiž zrovna dvakrát nepřekonal a podal dost podprůměrný výkon.


Hodnocení:
20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat