0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 12. 2018

Demon Knight (1995)


Démoni se potřebují zmocnit sedmi vzácných artefaktů (klíčů), aby se mohli znovu vrátit na Zemi a ovládnout ji. Šest jich už mají ve svém držení, zbývá poslední…


Crypt Keeper známý z povídkového seriálu Tales from the Crypt nás tentokrát pozve ke sledování celovečerního filmu s podtitulem Rytíř Démon. V něm se přesuneme do pustiny v Novém Mexiku, lépe řečeno do jednoho zchátralého kostela, který se proměnil v motel. Tamní personál a ubytovaní hosté se stanou svědkem příchodu tajemného pana Smitha (později se ukáže, že jeho pravé jméno je Brayker), který je následně dopaden místním šerifem, jenž sebou do motelu přivede druhého cizince. Ten konfrontuje toho prvního a žádá po něm starý artefakt – klíč s podivně rudou tekutinou uvnitř. Klíč (flakón) v sobě ukrývá posvěcenou krev, která dokáže zastavit ZLO a démony, kteří chtějí znovu ovládnout Zemi a Brayker je jediný, kdo je může zastavit – ukáže se však, že sám to zřejmě nedokáže. Rozpoutá se bitva o holé přežití i záchranu lidstva. Jenomže ZLO má mnoho podob a lidé jsou tak slabí, aby mu dokázali odolat…



Český název: Povídky ze záhrobí: Rytíř Démon

Režie: Ernest R. Dickerson
Rok výroby: 1995
Délka: 92 min
Země: USA
Alternativní název: Tales from the Crypt: Demon Knight

Hrají:
John Kassir...(Crypt Keeper - hlas)
William Sadler...(Brayker)
Jada Pinkett Smith...(Jeryline)
Billy Zane...(The Collector)
Brenda Bakke...(Cordelia)
...a další


Seriál Příběhy ze záhrobí jsem popravdě nikdy neviděl (tedy shlédl jsem jen pár epizod a nějak extra jsem z nich nadšený nikdy nebyl). Oba „celovečerní filmy“ však mám už nějakou domu ve své sbírce a Upíří nevěstinec“ jsem už viděl několikrát. Rytíř Démon se mi dostal pod ruky však dnes poprvé a musím říct, že zas až tak špatné to nebylo. Sice se nejedná ani o žádný zázrak, ale průměrná podívanou, která rozhodně nenudí. Navíc je tu k vidění i dost zajímavých momentů, které určitě stojí za pozornost.

Kupříkladu tým na speciální efekty a masky se docela vyřádil – gumovitost démonů mi nikterak nevadila a proměny některých postav byly vážně pozoruhodné. V tomto případě musím tvůrce pochválit. Co se hereckých výkonů týče, ani i tady jsem mohl být docela spokojený. William Sadler – jasný tahoun celého filmu, ale slušně ho doplňovala i manželka Willa Smitha  - Jada Pinkett Smith, nebo ožrala v podobě Dicka Millera či „jednoruká“ majitelka hotelu.

Billy Zane v roli hlavní záporné postavy už tak dobrý nebyl, ale já bych ho zbytečně nehanil. On nikdy nepatřil mezi bůhvíjak úžasné herce a tady podal svůj průměrný výkon. Naštěstí se před kamerou zas tak často neobjevoval. No a nechyběla tu ani nahota, bez které bych se však tentokrát i obešel, protože se do tohoto filmu moc nehodila. Atmosféra jako taková sebou místy přinesla i slušnou porci napětí, občas došlo i na nějakou tu „brutalitu“, takže já byl ve finále docela spokojený. Prostě klasická průměrná podívaná.

Hodnocení:
60% 

Žádné komentáře:

Okomentovat