0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 12. 2018

Bordello of Blood (1996)


Není „bordel“ jako „bordel“ a v takovém upířím nevěstinci vás nečeká moc příjemných věcí…


Když se kontroverzní soukromý detektiv Guttman snaží nadbíhat potencionální nové klientce Katherine, ještě netuší, že se zaplete do nejděsivějšího případu své kariéry. Mladá žena totiž marně hledala pomoc u policie, při pátrání po pohřešovaném bratrovi, ale byla odmítnuta. Rafe jí proto nabídne pomoc. To však nemá ještě ani zdání, že jej stopy zavedou do tajného nevěstince, který je ukrytý pod starým pohřebním ústavem, jemuž vládne rusovlasá kráska Lilith. Tato žena je však ve skutečnosti prastarou upírkou a kněžky lásky jejími pomocnicemi v obstarávání potravy. Rafe Guttman tak bude muset zapojit svůj důvtip a především spoléhat na štěstí, aby z tohoto nerovného boje vyšel se zdravou kůží…



Český název: Povídky ze záhrobí: Upíří nevěstinec

Režie: Gilbert Adler
Rok výroby: 1996
Délka: 87 min
Země: USA
Alternativní název: Tales from the Crypt Presents: Bordello of Blood

Hrají:
John Kassir...(Crypt Keeper - hlas)
Dennis Miller...(Rafe Guttman)
Erika Eleniak...(Katherine Verdoux)
Angie Everhart...(Lilith)
Chris Sarandon...(reverend Current)
Corey Feldman...(Caleb Verdoux)
Phil Fondacaro...(Vincent Prather)
...a další


Tento druhý celovečerní film jinak čistě povídkového seriálu Tales from the Crypt jsem viděl již několikrát a pořád mě nepřestal bavit. Není to sice nic světoborného, nýbrž klasická průměrná upíří podívaná, ale líbilo se mi na tom hlavně propojení humoru, akce a upíří tématiky. Samozřejmě nesmím opomenout ani dvě ústřední krásky Angie Everhart a Eriku Eleniak, pro které jsem měl svého času velkou slabost. Hlavně tedy coby teenager.

Samozřejmě ani zde nesmí chybět úvodní průpovídky a morbidní humor v podání našeho známého (Crypt Keeper). Následně se podíváme na trampoty Coreyho Feldmana, který nám už značně povyrostl a samozřejmě nebudou chybět ani polonahá děvčata. Však se taky většina děje odehrává v nevěstinci. Příběh samotný sice zrovna moc originality nepobral, ale nechybí zde slušná dávka černého humoru a lehce morbidních situací. Což se mi samozřejmě líbilo nejvíc. Úchylný správce pohřebního ústavu – noční můra pro všechny potencionální nové zákazníky ještě předtím, než je „klepne“…

Samotné speciální efekty a gore taky nebyli zrovna nejhorší, což si samozřejmě zaslouží rovněž pochvalu. Až na to vybuchování a hoření upírek, můžeme vidět vcelku povedené triky a lehce morbidní situace. Upíří nevěstinec však v sobě skrýval i několik pasáží, které zrovna moc záživné nebyly a to byla opravdu škoda. No a v neposlední řadě bych chtěl pochválit herecký výkon Dennise Millera, který společně s uhrančivou a hlavně zatraceně sexy Angie Everhart zcela dominovali celému tomuto příběhu. Takže i v tomto případě to vidím stejně jako u Rytíře Démona na lepší průměr. 

Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat