0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

31. 12. 2018

Faculty, The (1998)


Šestice studentů musí zachránit celou školu, rodné město i celý svět před nebezpečným mimozemským parazitem…


Herrington High School v Ohiu se stane v následujících hodinách - dnech terčem řádění mimozemského parazita, kterému se podaří ovládnout většinu učitelského sboru i žáků a je jen otázkou času, kdy se rozšíří do celého města. Tomu se pokusí zabránit šestice studentů, kteří jsou nuceni spolupracovat, přestože jsou tak rozdílní…Během boje za záchranu kamarádů, učitelů, známých a členů rodiny je však čeká celá řada nepříjemných překvapení a zvratů…



Český název: Fakulta

Režie: Robert Rodriguez
Rok výroby:1998
Délka: 104 min
Země: USA

Hrají:
Elijah Wood...(Casey Connor)
Clea DuVall...(Stokely 'Stokes' Mitchell)
Josh Hartnett...(Zeke Tyler)
Jordana Brewster...(Delilah Profitt)
Laura Harris...(Marybeth Louise Hutchinson)
Robert Patrick...(trenér Joe Willis)
Famke Janssen...(Elizabeth Burke)
Salma Hayek...(Rosa Harper)
...a další


Už když jsem viděl tento film před léty poprvé, přišel mi jako taková vcelku „roztomilá mimozemská pohádka“. Originalitou to tu totiž zrovna neoplývá, ovšem i přesto dokázal Robert Rodriguez natočit další slušnou podívanou, která dokáže rozesmát, slabší povahy i vyděsit – ovšem hlavně se u ní moc lidí nudit určitě nebude. Hlavním důvodem je i fakt, že zde byla obsazena celá řada známých hereckých tváří – což bylo samozřejmě i největší lákadlo tohoto scifi hororu.

Jména jako „Frodo“ Elijah Wood - Clea DuVall - Josh Hartnett - Robert Patrick - Famke Janssen - Salma Hayek a další --- hovoří za vše. Někteří tu sice dostali jen nepříliš výrazné malé role, ale kupříkladu takový Robert Patrick v roli trenéra školního týmu, dostal prostoru docela dost. Velmi mile mě dokázal překvapit i Elijah Wood, jehož postava školního boxovacího pytle (kdy ho většina šikanovala, nebo se mu posmívala) se následně změnila v solidního protivníka pro mimozemskou formu života. Nejlepší byl ovšem „feťák“ Josh Hartnett.

Co se atmosféry a celkové kvality tohoto filmu týče, tak ta zůstala někde na hranici lepšího průměru. Nejde o žádnou pecku, kterou bych si musel pouštět každý měsíc zas a znovu, ovšem klidně vám tento film doporučím ke zhlédnutí. Dá se v něm narazit na několik opravdu povedených pasáží, ovšem stejně tak i do očí bijících nesmyslů. Každopádně pokud se najednou většina lidí ve vašem okolí začne chovat divně – jsou zatím určitě mimozemšťané. Však jak bylo řečeno: jsou mezi námi už dlouho a připravují si pilně půdu pod nohami…


Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat