0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 12. 2018

Red Sands (2009)


Skupina amerických vojáků během mise v Afghánistánu nevědomky osvobodí pomstychtivého Djinna…


Jednotka amerických vojáků operujících v Afghánistánu, je pověřena nebezpečnou misí. V tamní poušti mají za úkol po několik dní monitorovat tajnou silnici, po které má Al-Káida převážet zásobu zbraní. Jenže když dojedou na určené místo, kromě zničeného domu a mrtvých obyvatel nic v okolí nenalézají. Hodlají však zůstat na svěřené pozici a to i přesto, že nedokáží navázat spojení s velitelstvím. Brzy však všichni prožijí nejhorší noční můry svého života a to doslovně. Nevědomky totiž svou nerozvážností uvolnili prastarou nadpřirozenou sílu, která se za jejich opovážlivost hodlá pomstít tím nejkrutějším způsobem. Zničením staré sochy totiž uvolnili zlého Djinna…



Český název: Rudý písek

Režie: Alex Turner
Rok výroby: 2009
Délka: 88 min
Země: USA

Hrají:
Leonard Roberts...(Marcus Howston)
Shane West...(Jeff Keller)
Aldis Hodge...(Trevor Anderson)
Brendan Miller...(Chard Davies)
Callum Blue...(Gregory Wilcox)
Mercedes Mason...(žena)
...a další


Opravdu dobrých hororových filmů s válečnou tématikou je jako šafránu – tuto větu jsem již několikrát použil a budu se opakovat stejně jako s tou další. Tento film mezi ty dobré rozhodně nepatří. Přestože režisér Alex Turner není ve svém oboru žádným zelenáčem, mohl si z daným tématem poradit určitě mnohem lépe. Bylo by však potřeba vyšperkovat i samotný scénář, který měl spoustu hluchých, nedotažených a popravdě hlavně nudných míst.

Samotný digitální Djinn vypadal otřesně, přesto když se přeměnil do některé z postav – zas až tak hrozné to nebylo. Černé – démonické oči a ostré zuby – které by jistě vyděsili hlavně nejednoho zubaře – to byl slušný základ. Jenže když už se přešlo k akci, hororová atmosféra moc nefungovala. Ty snové pasáže (noční můry) byly ještě relativně v pořádku, ovšem realita byla často zbytečně nudně natahována, většina postav nezajímavých a ani herecké výkony nepatřili zrovna k těm nejlepším.

I přes převažující negativa jsem tu však narazil i na několik světlejších okamžiků, kvůli kterým tento film úplně zatracovat nebudu. Bylo jich však podstatně méně než těch záporných, takže na průměrné ohodnocení Rudý písek rozhodně nedosáhne. Je vážně škoda, že dost často napadne dobrá myšlenka lidi, kteří bohužel její realizaci zpackají a totálně jí tak vlastně pohřbí. No a tentokrát skončila pod tunami písku…


Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat