0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

2. 3. 2023

Zombie Night (2013)

Zničehonic vypukla zombie apokalypsa a dvěma rodinám nezbývá nic jiného, než se pokusit přežít do východu slunce…

S příchodem noci postihne malé městečko v Kalifornii zombie apokalypsa. Mrtví najednou začnou vylézat z hrobů a není před nimi úniku. Uprostřed tohoto pekla se snaží Patrick dostat do bezpečí svou dospívající dceru Tracie, zatímco se jeho žena Birdy společně se sousedkou a starou babičkou brání v jejich domě. Spásu by mohli nalézt u souseda Joea a jeho rodiny, jenomže ten nakonec odmítá podat pomocnou ruku. Z televize se dozvídají, že je potřeba přežít do úsvitu, ale dokáží obě rodiny vzdorovat tak dlouho. Nebezpečí totiž číhá na každém kroku a nikde nejsou v bezpečí…



Český název: Noc zombie

Režie: John Gulager

Rok výroby: 2013

Délka: 88 min

Země: USA

 

Hrají:

Anthony Michael Hall...(Patrick Jackson)

Daryl Hannah...(Birdy Lincoln-Jackson)

Rachel G. Fox...(Tracie Jackson)

Jennifer Taylor...(Karin Madden)

Alan Ruck...(Joe Madden)

...a další


Jeden by si řekl, že na podobném námětu by se toho zas až tolik pokazit nedalo, zvláště když filmů na podobné téma existuje už celá řada. To by však tento kousek nesmělo mít na svědomí Asylum ve spolupráci se Syfy. Abych jim však jen neubližoval, viděl jsem od nich už spoustu paskvilů, ale tento televizní zombie film bych za úplný brak rozhodně nepovažoval. Jen jsem byl lehce v šoku, když jsem u žánrového zařazení nenarazil kromě akčního hororu i na komedii. Protože v tomto podání jsem se u jeho sledování v některých situacích i docela bavil.

 

Úplně stupidní scénář se tentokrát nekonal, ale dalo se tu narazit hned na několik vtipných momentů (to asi nebylo úplně tvůrčím záměrem). Zároveň s nimi tu však samozřejmě nechybí ani řada nelogických kiksů, hloupé chování a rozhodování postav a hromada žánrového „klišé“. Společně s nimi se tu dá však vidět i několik povedených gore scén, masky některých zombie taky nebyly vyloženě marné a nechyběla ani dávka násilí a brutality. Jasně bylo tu i dost laciných a nepovedených digitálních efektů/triků, ale od Asylum či Syfy jsem zvyklý na mnohem větší prasárny.

 

Navíc ani herecké výkony nebyli vyloženě marné – to samé platí o celkové atmosféře. Dá se tu narazit na několik slibných pasáží, za které by se nemusel stydět lecjaký béčkový zombie film. Nešlo si nevšimnout jisté podobnosti s Nocí oživlých mrtvol, nicméně do té to mělo sakra daleko. V neposlední řadě bych chtěl pochválit i slušný hudební doprovod. Jak nemám moc rád zombie subžánr, tak tento film mi zas až tolik nevadil. 


Hodnocení:

40%

Žádné komentáře:

Okomentovat