0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 3. 2023

Last House on Cemetery Lane, The (2015)

I scénárista hororových filmů může občas zažít na vlastní kůži opravdu děsivé chvíle. Škoda, že diváci už tak vystrašení nebudou…

John Davies se živí jako scénárista hororových filmů. Poslední dobou má však tvůrčí krizi a tak se rozhodne na pár týdnů přestěhovat z rušného Londýna do klidného velšského maloměsta. Dům, který si vybral, však není tak zcela opuštěný, jak mu sliboval inzerát. Na půdě zde totiž žije, údajně slepá stará paní Agnes, která nikdy nevychází ze svého pokoje. John je trošku naštvaný, ale náladu mu zlepší setkání s mladou ženou Cassie ze sousedství. Přeskočí mezi nimi jiskra. Velmi záhy se však poklidný pobyt v domě, změní podstatně k horšímu. Johna začnou trápit noční můry, slyší podivné zvuky a stává se i svědkem nadpřirozených jevů. Straší zde snad duchové? Pomalu začne vyplouvat na povrch temná minulost tohoto místa i všechna jeho tajemství…



Režie: Andrew Jones

Rok výroby: 2015

Délka: 82 min

Země: Velká Británie

 

Hrají:

Lee Bane...(John Davies)

Georgina Blackledge...(Cassie Konrad)

Vivien Bridson...(Agnes)

Tessa Wood...(Mrs. Connelly)

...a další


Ještě než dnes již nebožtík Andrew Jones začal úzce spolupracovat s Netflixem, měl na svém kontě několik céčkových braků a tento film je bohužel jedním z nich. Vlastně ani moc nechápu, proč si ho následně vybrali, ale asi se jim hodilo, že jeho filmy nestáli moc peněz a jeho „plodnost“ pomohla plnit kvóty pro odběratele. Co na tom, že většina jeho filmů stojí za starou bačkoru a mají téměř nulovou hodnotu.  

 

Viditelně se rád nechal inspirovat u svých kolegů, protože o nějaké originální myšlence si můžeme nechat jen zdát. Domů s pochmurnou minulostí se ve filmech objevila již celá řada a každý z nich měl nějakou tu pochmurnou minulost, či se v něm skrývalo něco rádoby děsivého. Tady se k tomu připletla ještě romantická vedlejší linka, ale hororový fanda až na pár momentů ostrouhá. Těch pár nočních můr, krvavý nápis, gramofon co se sám pouští uprostřed noci – to bylo to jediné, co mělo alespoň trochu navodit nadpřirozenou atmosféru. Teprve se samotným závěrem a odhalením onoho tajemství přišlo na řadu i trochu toho násilí. Ale to už u toho většina diváků bude usínat nudou.

 

The Last House on Cemetery Lane je tuctová podívaná s minimem zajímavých momentů. Nerad to říkám, ale tohle můžete klidně minout zcela bez povšimnutí a o nic nepřijdete. Andrew Jones mě ani do třetice nedokázal přesvědčit, že ač má na svém kontě docela dost filmů, tak bych mu měl věnovat větší pozornost. Jak se ale znám, tak se k němu určitě zas někdy vrátím.


Hodnocení:

20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat