0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

11. 3. 2023

Demolisher, The (2015)

Členové gangu mu zmrzačili manželku, od té chvíle netouží po ničem jiném, než po krvavé odplatě…

Bruce a jeho žena policistka Samantha žili spokojený život. Ovšem jen do doby, kdy se ona připletla k okultistickému obřadu jednoho gangu, který skončil tragicky. Surově zmlácená Samantha ochrnula na spodní část těla a přestože se snaží statečně bojovat, Bruce netouží po ničem jiném, než po pomstě. Den co den vyráží do ulic města, aby hledal členy gangu, kteří nosí na zádech opičí tlamu, a zúčtoval s nimi. Stále více se přestává ovládat a jeho zlobě neunikne ani mladá žena Marie, o které se milně domnívá, že rovněž patří ke gangu…



Režie: Gabriel Carrer

Rok výroby: 2015

Délka: 85 min

Země: Kanada

 

Hrají:

Ry Barrett...(Bruce)

Tianna Nori...(Samantha)

Jessica Vano...(Marie)

...a další


Jedná se o dosti rozporuplný kanadský film, který již na první pohled neoplýval zrovna moc velkým rozpočtem. Samotná tvůrčí myšlenka sice nebyla moc originální, přesto se z toho dalo vytěžit daleko víc, než nakonec divák dostal. A to byla docela škoda. Filmů o pomstě za ublížení blízkým osobám existuje celá řada, ovšem ve většině z nich hlavní postavě fandíte, tady tomu zas až tak nebylo. Postava Bruce totiž zhruba v polovině filmu přijde o většinu sympatií, chová se jako vyšinutý blázen a jeho počáteční úmysl tak nějak postupně vyšumí do prázdna.

 

Pohnutky s vyřízením účtů se členy gangu jsou jasné, jenomže on později začne vraždit a útočit i na lidi, kteří se na něj pomalu jen špatně podívají, nebo jej nějak urazí. Navíc většina akčních scén je velmi špatně sestříhána, kvalita kamery taky za moc nestojí a je zde i spousta zbytečně natahovaných či hluchých míst, které docela nudily. To jeho ženy mi bylo i docela líto, přesto že věděla, co dělá a bylo jí to tak nějak jedno. No a třetí do party byla problémová Marie, která se k tomu všemu tak nějak přichomýtla. Její postava mi ve skutečnosti přišla poněkud zbytečná.

 

The Demolisher nám nabídne několik zajímavých scén, ale v některých situacích si tvůrci protiřečili, nebo prostě své myšlenky nedotáhli do konce. O samotném gangu se dá taky polemizovat (byli jeho členové skutečně zapleteni do onoho obřadu, nebo si je prostě jen Bruce vyhlédl, protože tolik toužil se někomu pomstít?). Samotný závěr byl stejně zmatený jako celý film. Bohužel to na moc podařenou záležitost nevidím. Prvotní myšlenka dobrá, zpracování už podstatně horší. 


Hodnocení:

30%

Žádné komentáře:

Okomentovat