0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

11. 3. 2023

House by the Lake (2017)

Skrývá se v jezeře cosi zlověstného, nebo jde jen o dalšího imaginárního přítele autistické dcerky?

Scott a Karen zažívají manželskou krizi a ještě k tomu se starají o desetiletou dceru Emmu, která trpí autismem. Rozhodnou se pro změnu, která by jim měla pomoci z nich udělat opět milující rodinu a mohla zlepšit i zdravotní stav jejich dcery. Proto se na nějakou dobu přestěhují k domu u jezera, který patří jeho rodičům. Najmou si chůvu – mladou dívku Gwen, aby na všechno nebyla Karen sama, ale Emma dá velmi záhy všem pořádně zabrat. Nejen že se okolo ní začne motat divný chlápek Harry, který bydlí nedaleko, ale dívka začne tvrdit, že má nového kamaráda, který žije v jezeře, kreslí podivné obrázky a její chování se začne zhoršovat. Jde jen o dalšího imaginárního přítele, kterého si vymyslela, nebo je za vším něco mnohem zlověstnějšího?



Český název: Dům u jezera

Režie: Adam Gierasch

Rok výroby: 2017

Délka: 77 min

Země: USA

 

Hrají:

James Callis...(Scott)

Anne Dudek...(Karen)

Amiah Miller...(Emma)

Natasha Bassett...(Gwen)

Michael Bowen...(Harry)

...a další


Film po většinu času připomíná spíše jakési rodinné drama a fandové hororového žánru si budou muset počkat až do samotného závěru. Jenomže kolik z nich vydrží u filmu až do konce, když zbytek příběhu je do jisté míry dost nezáživný? Pořád jen samé hádky, výčitky, vzpomínání na staré časy a stagnující atmosféra. V jednu chvíli to vypadalo, že se to tvůrci pokusí zaplnit milostným trojúhelníkem (mladá Natasha Bassett rozhodně nebyla k zahození – no ani Anne Dudek nebyla špatná), ale i tady nakonec ostrouháme.

 

Veškerou pozornost si tak pro sebe bere malá dcerka, která kreslí divné obrázky, má výbuchy vzteku, trpí náměsíčností a ještě se okolí ní motá starý chlápek, který by jí rád pozval na své akvárko a rybičky. Je snad on tím přítelem a záhadnou postavou z malůvek? Nebo se v jezeře skutečně schovává něco mnohem děsivějšího? Na tyto otázky dostaneme odpovědi až v samotném finále. To je však rychle odbyto a tak hororovým nadšencům zůstanou jen oči pro pláč.

 

Ačkoliv celková délka filmu není nikterak dlouhá, opravdu záživných pasáží je tu minimum a divák se bude spíše nudit. Pokud si tedy nelibujete v podprůměrných dramatech. Co se hereckých výkonů týče, tak tady bych zas až tak kritický nebyl. Herci toho neměli moc co hrát, ale podali vcelku dobré výkony. Hlavně tedy obě dámy, ale ani ta malá holka mi nelezla zrovna na nervy a to děcka v hororech zrovna moc nemusím. Bohužel House by the Lake řadím spíše k nepovedeným filmům, které toho nemají příliš co nabídnout. Pár světlých okamžiků by se tu našlo, ale zápory a nezáživnost jasně vyhrávají na plné čáře. 


Hodnocení:

30%

Žádné komentáře:

Okomentovat