0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 3. 2023

Haunting of Margam Castle, The (2020)

Tým amerických parapsychologů míří do Walesu na hrad Margam, který má temnou minulost a údajně v něm přebývá řada pomstychtivých duchů…

Tým amerických parapsychologů dostane za úkol, aby se vydali do Walesu na hrad Margam -jedno z nejstrašidelnějších míst ve Spojeném království. Koluje o něm spousta děsivých historek a údajně se zde vyskytují i pomstychtiví duchové, kteří nahánějí hrůzu nejedné tamní generaci. Annie a Daniel mají o všem sice trochu pochybnosti, ale ty se brzy po jejich příchodu rozptýlí jako pára nad hrncem. Oni i ostatní členové jejich týmu společně s jejich průvodci Hughem a Edith budou záhy čelit řadě nadpřirozených jevů, duchům a odhalí i nejedno tajemství zdejšího sídla…



Režie: Andrew Jones

Rok výroby: 2020

Délka: 81 min

Země: Velká Británie

 

Hrají:

Amy Quick...(Annie Holzer)

Ashton Spear...(Daniel Barron)

Derren Nesbitt...(Hugh Morgan)

Jane Merrow...(Edith Withers)

Caroline Munro...(Brenda)

...a další


Aby Netflix dokázal uspokojit své předplatitelé, musí neustále vytvářet (dotovat natáčení) spoustě nových a nových seriálů, filmů a dokumentů všech filmových žánrů. Takže je celkem jasné, že ani ten hororový nezůstal někde v pozadí. Bohužel pro ně pracuje i docela hodně podprůměrných či začínajících filmařů, kteří plodí dost často i řadu paskvilů. A Andrew Jones byl jedním z těch „plodnějších“. Bohužel. Proč byl? Tento mladý režisér totiž letos v lednu zemřel v pouhých 39 letech. Stačil však natočit celou řadu podprůměrných céčkových televizních filmů, jejichž kvalita je v drtivé většině opravdu tragická.

 

Měl jsem tu čest od něj zatím vidět jen film Vlkodlaci třetí říše (2017) a hned se nesmazatelně zapsal na můj seznam nejhorších režisérů. A ani tímto filmem si rozhodně svou reputaci nikterak nevylepšil. Není to sice úplná tragédie jako minule, ale i tak jde o těžce podprůměrnou duchařinu. Malý rozpočet, špatný režisér, nepříliš záživný scénář, téměř nulové speciální efekty i atmosféra – inu zápory zde jasně převyšovali klady.

 

Narazíme tu na minimum lekacích scén, vraždy či úmrtí postav se odehrají mimo záběr kamery, musíme se obejít i bez krve a to jedna postava umře po zásahu sekerou do hlavy, jiné zase duchové odvlečou prostě jen pryč ze záběru. No přiznám se, že asi nejvíc mě zaujal úvod s vraždou malé holky a následná sebevražda i když i zde jde jen o náznaky. No a potom samotná lokace kde se natáčelo. Samotné sídlo Margam figuruje na seznamu míst, která chci osobně navštívit, až do Walesu zase někdy pojedu.

 

Ani to však nestačí k tomu, abych mohl tento film nějak více pochválit. Opravdu zajímavých momentů je tu minimum. Znám mnohem lepší duchařiny a to i co se televizní produkce týče. Takže v mých očích jde o podprůměrnou záležitost, která toho nemá příliš co nabídnout. Naštěstí to netrvalo moc dlouho.


Hodnocení:

30%

Žádné komentáře:

Okomentovat