0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

5. 3. 2023

Dead 7 (2016)

Sedm odvážných proti hordě zombíků, to vše pod taktovkou Asylum, Syfy a Nicka Cartera…

Svět jaký známe, zdecimovala nákaza a velká část populace se proměnila v hladové zombie. Nenakažení se stáhli do menších měst a osad, kde život připomíná doby Divokého západu. Špatné situace se rozhodne využít zlá voodoo kněžka Apocolypta, která ze zombie udělá vlastní armádu a hodlá převzít vládu nad světem. To nehodlá připustit dvojice šerifů, kteří sestaví skupinu odvážlivců, jenž mají zombíky a jejich vůdkyni zastavit. Na tuhle partičku však na jejich cestě čeká řada překážek a horda nemrtvých…



Režie: Danny Roew

Rok výroby: 2016

Délka: 90 min

Země: USA

 

Hrají:

Nick Carter...(Jack)

Debra Wilson...(Apocolypta)

Lauren Kitt Carter...(Sirene)

Jeff Timmons...(Billy)

Carrie Keagan...(Daisy Jane)

Joey Fatone...(Whiskey Joe)

Chloe Lattanzi...(Trixie)

...a další


Jak už bývá u Asylum zvykem, rozhodli se chlapci něco vytěžit na úkor věhlasnějších filmů. V roce 2016 vznikl „rasově vyvážený“ remake Sedmi statečných, no a tak se rozhodli přiživit ve spolupráci se Syfy a natočili hororovou napodobeninu staré klasiky. Ovšem svým stylem, takže je asi všem jasné, že další céčkový paskvil byl na světě a s originální myšlenkou toho moc společného nemá, natož co se kvality týče.

 

Jedním z několika scénáristů byl sám bývalý člen Backstreet Boys Nick Carter, který se objevil i v jedné z hlavních rolí (navíc k sobě na plac přibral i vlastní manželku Lauren Kitt). Ten byl možná dobrý jako zpěvák, ale jako herec je spíše podprůměrný. Oni ani ostatní herci a herečky se nějak zvlášť nepředvedli, ale to už zas takové překvapení nebylo. V jedné z vedlejších rolí se objevila i dcera Olivie Newton-John - Chloe Rose Lattanzi. Co se postav týká, byla tu přehlídka nejrůznějších individuí a bláznů, ale našlo se tu i pár takových, které mě zaujaly svou charakteristikou (ninja s katanou, odstřelovač, alkoholik Whiskey, nebo jeden z pomocníků hlavní záporačky).

 

Bohužel většina dialogů byla chabá, masky zombíků taky žádná sláva a tak jediné co trošku potěšilo, byly céčkové gore scény, samozřejmě doplněné o digitální efekty (cákance krve). Soubojů – přestřelek tu byla celá řada, došlo i na černý humor, pár komických situací a nesměla chybět ani lovestory. Návštěva nevěstince a vyžraná zombie štětka mi ještě dlouho bude vězet v hlavě.  Pořád jsem tak nějak čekal, že se někde zpoza rohu vynoří zbytek chlapecké kapely a společně si zazpívají nějaký ten jejich song a ono nic…

 

Dead 7 je podprůměrnou zombie záležitostí, plnou špatných triků, nelogických kiksů a slabých hereckých výkonů, ale znám ještě horší filmy na toto téma. Navíc tu nebyl žádný happyend, mrtvých tu bylo taky požehnaně a uteklo to relativně rychle.


Hodnocení:

30%

Žádné komentáře:

Okomentovat