0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 3. 2023

Growing Out (2009)

Nízkorozpočtová hromada nudy a jedna ruka rostoucí z podlahy…

Tom rád skládá vlastní písně a hraje na kytaru v místní kavárně, ale dosud se jeho tvorba nedočkala příliš velkých úspěchů – spíše naopak. Zklamaný mladík přijme práci správce ve starém domě, kterou dostane za pokoj a stravu. Kromě staré majitelky, zde ještě žije na dvorku v karavanu další nájemník se svou přítelkyní Veronikou. Problémy Toma však neopustí ani teď. Nejen že s Veronikou k sobě cítí více než jen sympatie, ale ve sklepě objeví podivné tajemství. Přímo ze země zde totiž vyrůstá lidská ruka, která se s ním snaží komunikovat…



Režie: Graham Ratliff

Rok výroby: 2009

Délka: 106 min

Země: USA

 

Hrají:

Michael Hampton...(Tom)

Devon Iott...(Veronica)

Ryan Sterling...(Archie)

Chase Hemphill...(Philip)

Ben Williams...(Vernon)

...a další


Pokud má někdo poslední dobou „pech“ na výběr filmů, tak jsem to právě já. Tato komedie (údajně hororová dle samotných tvůrců), je na svou délku poměrně dost nezáživná. Divák se tu sice párkrát zasměje, je zde i několik podivně vypadajících nočních můr a v závěru se i lehce přitvrdí, ale jinak je to jedna velká nuda. Někomu se možná zalíbí těch pár písniček, co tu zazní, jiní budou čekat, co kromě ruky ještě vyroste z podlahy, jenže bohužel tvůrčí neschopnost a zbytečná délka, tento film doslova znehodnotily.

 

Podílela se na něm snad celá rodina Ratliffů, ale šlo asi jen o jejich zbožné přání a splnění snů. S rozpočtem 150 000 dolarů jsem nečekal žádné zázraky, ale takovou hromadu nudy, taky ne. Než aby se tu dělo něco skutečně zajímavého a atmosféra postupně houstla a gradovala, dočkáme se kupy nezáživných dialogů a nejeden divák bude bojovat, aby u toho neusnul. Navíc mi snad kromě toho „jednorukého“ starého kytaristy, byla většina postav krajně nesympatická.   

 

Hlavní pointa filmu: copak nám to roste ve sklepě, se taky ve finále dost minula účinkem. Dlouhé rozhovory hlavního hrdiny s oním „překvapením“, taky moc ovoce nepřinesli a tak nezbývá nic jiného, než si odškrtnout další paskvil ze seznamu a jít zas o film dál.


Hodnocení:

20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat