0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

11. 3. 2023

Death Warrior (2009)

Několik bojovníků MMA je nuceno bojovat v zápasech na život a na smrt. Jinak zemřou jejich rodiny a přátelé…

V MMA a UFC se točí velké peníze a vzešlo zde mnoho uznávaných šampionů. Jedním z nejlepších bojovníků smíšených bojových umění je i Rain. Jednoho večera je však donucen, aby se zúčastnil tajného turnaje na život a na smrt, společně s několika dalšími známými z klece. Mafiánský boss Ivan jim jinak vyhrožuje, že pokud nebudou bojovat a umírat, zabije jejich rodiny a přátelé. Vyhrát může jen jeden, ale otázkou zůstává, zda druhá strana dodrží, to co slíbila a Rain nehodlá nic riskovat – tedy kromě svého života…



Režie: Bill Corcoran

Rok výroby: 2009

Délka: 90 min

Země: USA / Kanada

 

Hrají:

Hector Echavarria...(Rain)

Tanya Clarke...(Kira)

Nick Mancuso...(Ivan)

Keith Jardine...(Andre)

Georges St-Pierre...(Shaman)

Quinton 'Rampage' Jackson...(Wolf)

...a další


Nejsem žádný velký fanda MMA ani jiných jim podobných organizací. Ale těm kterým se to líbí, rozhodně spílat nějak nebudu. Co mi však vadí, je to, že se podobně jako wrestleři cpou všemožně do filmů a v mnoha případech to dopadá spíše tragicky, než aby si vysloužili další uznání. Existuje již řada filmů, kde se objevila spousta známých tváří z ringu či klece, ale jen málo z nich mělo alespoň průměrnou kvalitu. A ani tento kousek ničím neoslnil. Potažmo moc nechápu, proč byl zařazený mimo jiné i mezi hororový žánr.

 

Umře tady sice dost lidí, ale spousta z nich na kulku či bodné zbraně, bojové choreografie až na pár výjimek byly žalostně slabé – sem si připadal jak při sledování nejnovějších filmů se Seagalem – samý střih a akce pomálu. Echavarria ale na rozdíl od něj alespoň nevypadal jak chodící vyžrané prase. Aby to tvůrci trošku vyvážili (slabou zápletku i choreografii), tak nám tu nacpali několik polonahých žen a erotických scén, ale ani to celkové kvalitě moc nepomohlo.

 

Celková atmosféra taky nebyla nikterak záživná, no prostě divák se u toho bude spíše nudit. Až na pár světlejších okamžiků to byla hodně podprůměrná podívaná. Takže tento film klidně můžete minout bez povšimnutí a o nic nepřijdete. Přiznám se, že jsem měl několikrát velkou chuť použít rychlé přetáčení.


Hodnocení:

30%

Žádné komentáře:

Okomentovat