0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

21. 11. 2022

There's Someone Inside Your House (2021)

Máš tajemství? Věř, že tenhle vrah od Netflixu ho dokáže vyšťourat a pak…

Teenagery ze střední školy Osborne objímá hrůza. Někdo je jednoho po druhém zabíjí obzvláště brutálním způsobem a přitom odhaluje jejich skrytá tajemství. Studentka Makani a její parta kamarádek a kamarádů se samozřejmě ocitají v hledáčku vraha taky. Dokáží jeho identitu odhalit dřív, než se sami stanou oběťmi? Jak je možné, že toho o nich tolik ví? Je to snad někdo z jejich středu?



Český název: Máš někoho doma

Režie: Patrick Brice

Rok výroby: 2021

Délka: 96 min

Země: USA

 

Hrají:

Sydney Park...(Makani Young)

Théodore Pellerin...(Ollie Larsson)

Dale Whibley...(Zach Sandford)

Asjha Cooper...(Alex Crisp)

Jesse LaTourette...(Darby)

Burkely Duffield...(Caleb Greeley)

...a další


Netflix to poslední dobou rozjíždí ve velkém a své věrné zaplavuje tunou filmů a seriálů nejrůznějších žánrů. Tudíž je jasné, že ani ten hororový tomu nezůstal ušetřen. Na jednu stranu je to dobře, že vzniká spousta nových hororů, ale na tu druhou ani ne polovina z nich stojí opravdu za větší pozornost. A tento film patří do kategorie spíše těch podprůměrných. Slasher coby subžánr mám docela rád, je ovšem potřeba říci, že originalita se z novodobých vyvražďovaček již jaksi vytratila (čest výjimkám) a divák se tak většinou musí spokojit jen s občas kreativními mordy a hromadou již stokrát viděného klišé.

 

Samozřejmě nesmím zapomenout ani na největší nešvár dnešní zvrácené doby – genderová, multikulturní, sexuální vyváženost. Takže zde nesmí chybět, gay, černoši, potrestání rasistických či homofobních řečí a všudypřítomná láska a rovnoprávnost. Kterou si vrah bere pěkně po svém a své oběti trestá nejen za jejich tajemství, ale i společenské chování. K dobru mu musím přičíst, že nám nabídne několik pěkně krvavých a lehce brutálních scén. I když já bych ocenil té brutality ještě o něco více. Smůlou ovšem je, že pokud se zrovna nevraždí, je ta škvára okolo poněkud nudná. A těch pár srandovních hlášek či momentů už to zase moc nevytrhlo.

 

Vrah v maskách (tvářích) svých obětí se moc často ve filmech neobjevuje, ale žádná originální myšlenka to taky není. Párkrát už to k vidění bylo jinde. I tak to ale asi bylo taky to jediné, co mě na filmu dokázalo kromě vražd samotných zaujmout. Většina postav tu totiž byla totálně nesympatická, lichá a nezajímavá. Neobměkčila mě ani ta nacistická sbírka v baráku, předělaná na hulení.

 

Máš někoho doma - tak zcela určitě brzy zapadne do zapomnění. Protože co se slasheru týče, jde o podprůměrnou podívanou. Úplná tragédie to však taky není, viděl jsem už mnohem horší filmy a tady to pár světlých záblesků mělo.


Hodnocení:

40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat