0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

5. 11. 2022

Rammbock (2010)

Německá zombie jednohubka, která se ve svém subžánru rozhodně neztratí a má co nabídnout.

Michael přijíždí do Berlína, aby vrátil klíče od bytu své bývalé přítelkyni Gabi a pokusil se jí ještě jednou přesvědčit, aby se k němu vrátila. Jenomže zrovna v tu chvíli ve městě vypuká smrtící nákaza, během které nekontrolovatelný virus mění lidi v krvežíznivé zombie. V bytě však místo Gabi narazí na nakaženého instalatéra, který napadne svého učně Harpera. Michael mu pomůže a oba se společně zabarikádují před hordou infikovaných. Jak později zjišťují, nejsou v činžovním domě jediní, kdo přežili, což mu pořád dává naději, že by mohl najít Gabi zdravou a živou. Jak ale z této svízelné situace vyváznout a nenakazit se?



Režie: Marvin Kren

Rok výroby: 2010

Délka: 63 min

Země: Německo

Alternativní názvy: Siege of the Dead, Rammbock: Berlin Undead

 

Hrají:

Michael Fuith...(Michael)

Theo Trebs...(Harper)

Emily Cox...(Anita)

Andreas Schröders...(Ulf)

Anka Graczyk...(Gabi)

...a další


Natočit za malý peníz alespoň trochu solidní zombie film, který dokáže diváka zaujmout a přitom je to vaše režisérská prvotina? Ano, Marvin Kren to v rámci možností dokázal. Do tohoto filmu jsem šel s velkými obavami, protože jak už jsem zmínil několikrát – zombie žánr a stejně tak německou tvorbu zrovna moc v lásce nemám. O to víc jsem byl překvapený, že jsem se u toho dokázal i pobavit a to nejen díky samotnému příběhu, ale i krátké stopáži.

 

Samozřejmě že nejde o žádné veledílo a kostra zápletky taky moc originální není, ale dá se tu narazit na několik zajímavých pasáží potažmo i scén, při kterých by se našlo hned několik dobrých nápadů. Podobně jako u REC se i tady děj odehrává v jednom baráku + dvoře a všechno se semele tak rychle, že vás samotné tempo nebude rozhodně uspávat. Dramatických chvilek je tu k vidění taky dost, většina postav stejně nakonec umře a herecké výkony rovněž nebyli úplně marné.

 

Rammbock se tak určitě nemá za co stydět. Tahle německá zombie jednohubka v klidu obstojí „v boji“ se zástupem zaoceánských zombie béček s mnohem větším rozpočtem a mnohdy i známými tvářemi. Marvin Kren si byl vědomý svých možností a zbytečně se nepouštěl do žádné větší akce, která by jeho film dovedla zcela jistě do záhuby.


Hodnocení:

50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat