0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

31. 10. 2020

Gravedancers, The (2006)

Netančete ožralí na hřbitově! Zvláště když nevíte, na jakých hrobech zrovna stojíte. Může se vám to totiž šeredně vymstít!

Trojice bývalých spolužáků Harris, Kira a Sid se po pohřbu svého kamaráda rozhodnou popít v hospodě a zavzpomínat na staré časy. V nejlepší náladě se poté odeberou na hřbitov, kde s láhvemi alkoholu vesele pokračují. Když tu náhle objeví podivnou obálku se vzkazem, která vyzývá k radosti a tanci na počest zemřelých, což se jim momentálně k jejich rozpoložení přijde vhod a taky tak učiní. Netuší však, co jejich tancování a radovánky na hrobech způsobí. Probudili totiž pomstychtivé zlé duchy, kteří jim začnou usilovat o život.



Český název: Tanec s mrtvými

Režie: Mike Mendez

Rok výroby: 2006

Délka: 95 min

Země: USA

 

Hrají:

Dominic Purcell...(Harris McKay)

Clare Kramer...(Allison)

Josie Maran...(Kira Hayden)

Marcus Thomas...(Sid Vance)

Tchéky Karyo...(Vincent Cochet)

...a další


Jeden by si řekl, že v době nejrůznějšího vandalství na hřbitovech, je tančení a popíjení na hřbitově tím nejméně závažným znesvěcením a rušením mrtvých. Otázkou však je, na jakých hrobech je to zrovna prováděno. Pokud jde totiž o narušeného dětského pyromana, vražedkyni jenž zabíjela ze zhrzené lásky sekyrou a sadistického násilníka, máte zaděláno na nepěkné problémy. Démonické síly a především zlí duchové si rozhodně neberou servítky a můžete si být jistí, že jen tak se jich nezbavíte. O čemž se ostatně přesvědčí hrdinové tohoto filmu.

 

Ze začátku jsem si říkal, že nejspíš půjde jen o další tuctovou nudnou duchařinu, kde největším ternem bude blikání světel, vrzání dveří, hraní na klavír a šepot – což je k vidění v každém tuctovém filmu. Tady se však tvůrci rozhodli hlavně ve druhé polovině zajít o něco dál a přestože nejde o nic světoborného, docela jsem se u tohoto filmu i bavil. Teror totiž začne nabírat na obrátkách, duchové jsou pěkně démonické bestie (dozvíme se i něco z jejich krvavé minulosti) a hlavně nejednají se svými obětmi v rukavičkách.

 

Což taky příjemně ovlivnilo samotnou atmosféru, která ve druhé polovině skutečně začala nabírat na síle. Je však nutno podotknout, že ne všechny digitální efekty byli povedené, stejně jako rádoby „lekací scény“ a samotný závěr byl rovněž poněkud úsměvný. Co se hereckých výkonů týče, tak tady měli všichni značné reservy k tomu, aby se dali označit za velmi povedené. Dominic Purcell těžil hlavně ze své tehdejší popularity, přesto si nemyslím, že by byl nějak úchvatný herec a tak se svezl na vlně průměrnosti spolu s ostatními.

 

The Gravedancers má několik opravdu slibných momentů a ani atmosféra není špatná, ale rovnoměrným dílem zde lze narazit i na negativní prvky, které mi prostě nedovolí dát vyšší než průměrné ohodnocení. Ztráta času to není, ale zázraky rovněž nečekejte.


Hodnocení:

50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat