0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

28. 10. 2020

Strangers, The: Prey at Night (2018)

Trojice pošuků přišla zaklepat na další dvířka a opět si trošku zalaškovat s nebohými obětmi…

Čtyřčlenná rodina se vydává strávit pár dní k příbuzným, kteří mají kemp u jezera kdesi v Ohiu. Jejich vzájemné vztahy (rodiče-děti) nejsou zrovna nejlepší a tak doufají, že se to zlepší. Záhy po svém příjezdu však budou svého rozhodnutí trpce litovat. Dostali se totiž do hledáčku trojice maskovaných psychopatů, kteří milují terorizování a zabíjení nebohých obětí. Luke a Kinsey tak budou muset zakopat válečnou sekyru se svými rodiči a jako rodina táhnout za jeden provaz, jinak tuto noc nikdo z nich nepřežije…



Český název: Oni 2: Noční kořist

Režie: Johannes Roberts

Rok výroby: 2018

Délka: 85 min

Země: USA

Alternativní název: The Strangers 2

 

Hrají:

Bailee Madison...(Kinsey)

Lewis Pullman...(Luke)

Damian Maffei...(Man in the Mask)

Emma Bellomy...(Dollface)

Lea Enslin...(Pin-Up Girl)

...a další


Dlouhých deset let si diváci museli počkat na volné pokračování „Home invasion“ známým pod českým názvem Oni. Otázkou však zůstává, zda to bylo skutečně zapotřebí. Dvojka totiž rozdělila diváky na dva tábory. Ti jedni ji považují za zcela zbytečnou záležitost, která postrádá v mnoha okamžicích reálnost, postavy jim byly nesympatické a především se vytratila ponurá atmosféra postupného psycho teroru a místo dalšího Home invasion tu máme jakousi jeho směsici s dalším hororovým subžánrem slasherem. No a těm druhým to samozřejmě zas až tolik nevadilo, ba co víc se jim líbila větší míra brutality a násilí.

 

Osobně zůstávám někde uprostřed, protože i já jsem přivítal více násilí, obětí a krve, jenže právě na úkor samotné atmosféry. Přece jenom mi neustálé běhání po kempu z místa na místo lezlo dost na nervy, stejně jako neuvěřitelné teleportace hlavních záporáků a místy až nesmyslné chování většiny postav, které se v některých okamžicích chovaly naprosto nereálně. I z toho důvodu mi více vyhovoval příběh prvního dílu, který ovšem na rozdíl od mnohých rovněž nepovažuji za bůhvíjak skvělou podívanou. Znám dost lepších filmů na podobné téma, které mi nabídli mnohem lepší a záživnější podívanou než tyto dva filmy dohromady.

 

Nicméně si nemyslím, že by dvojka byla nějaká výrazná katastrofa. Prostě jde jen o další tuctovou záležitost s několika světlými okamžiky, nějakou tou brutalitou a množstvím uhozených situací. To je však neduh každého druhého filmu, ale alespoň jsem se u toho nenudil. Hlavně i díky přijatelné délce.


Hodnocení:

50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat