0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

21. 10. 2020

Host (2020)

Během koronavirové pandemie je skupinka přátel nucena být v domácí karanténě. Z nudy se rozhodnou uspořádat on-line video seanci a vyvolávat duchy. To se jim však šeredně vymstí…

Během koronavirové pandemie a takzvanému lockdownu, se rozhodne šestice přátel uspořádat videohovor přes ZOOM, během kterého se za asistence přizvaného média pokusí o seanci, při které chtějí navázat kontakt s mrtvými. Zpočátku si z toho většina zúčastněných dělá legraci a jedna z dívek si dokonce vymyslí příběh o mrtvém známém, jenže toto jednání bude mít pro všechny nedozírné následky. Nevědomky tím totiž otevřela cestu démonickým silám, které zprvu jen náznaky začnou děsit jednotlivé aktéry, ale záhy zatouží po jejich životech…



Režie: Rob Savage

Rok výroby: 2020

Délka: 57 min

Země: Velká Británie

 

Hrají:

Haley Bishop...(Haley)

Jemma Moore...(Jemma)

Emma Louise Webb...(Emma)

Edward Linard...(Teddy)

Radina Drandova...(Radina)

Caroline Ward...(Caroline)

...a další


V současné době aktuální téma COVID-19 se nemile promítl (nejen) ve filmařské branži. Bohužel se toho letos moc nenatočilo (oproti minulým rokům), ale neustále se odsouvají i premiéry různých již natočených filmů (a to nejen v hororovém žánru). Najde se však i řada takových, které by stejně do kin nešli, nebo by neměli šanci získat nějakou tu prestižní cenu. No a tenhle kousek je jedním z nich. Pevně věřím, že jistá skupina diváků bude spokojena.

 

COVID-19 a found footage – jedny z věcí na které jsem docela „alergický“, nicméně jsem hodlal dát tomuto britskému kousku šanci. Stopáž nebyla moc dlouhá, navíc jsem doufal, že to nebude stejný provar jako Paranormal Activity. No nakonec si z toho odnáším dosti rozporuplné pocity. Prvních cca 30 minut jsem se totiž docela dost nudil. Přiblblé kecy pětice kamarádek a jejich kámoše mi lezly lehce na nervy a tak jsem si po jejich vzoru i já dal panáka něčeho ostřejšího, abych to vůbec dokoukal do konce.

 

Pak naštěstí přišlo mírné zlepšení. Ve chvíli kdy se na scénu konečně dostavily démonické síly a my si poté odbudeme blikání světla, klepaní na dveře a lekavý dívčí vřískot, dojde i na nefalšovaný duchařský teror a počet přeživších začne velmi rychle klesat. Zázraky se sice nekonali, nicméně eliminace některých jedinců sebou přinesla i svěží atmosféru a náznaky napětí. Takže plusové body byli konečně na světě.

 

 Host není bůhvíjak úžasným filmem ani peckou v subžánru found footage, ale jako taková vydatnější jednohubka to stačilo. Škoda jen, že trvá moc dlouho, než se začne dít něco pořádného. S přivřením jednoho oka tomu dám průměrné ohodnocení. A to i z toho důvodu, že letos toho moc natočeného není a znám ještě pár horších filmů roku 2020.


Hodnocení:

50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat