0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 10. 2020

Black Water: Abyss (2020)

V Austrálii můžete zažít celou řadu zajímavých dobrodružství, žije zde však i dost životu nebezpečných zvířat a pro některé z nich se klidně můžete stát vítaným zpestřením jejich strohého jídelníčku…

Dva mladé páry se vydávají za dobrodružstvím na sever Austrálie. Jejich známý Cash totiž tvrdí, že během pátrací akce po dvou japonských turistech objevil v džungli dosud neprozkoumanou jeskyni. Spustí se do průrvy a skutečně naleznou podzemní jeskynní systém, zpola zatopený vodou. Netuší však, že se venku přižene obrovská bouře, která je zde uvězní. Voda totiž začne rychle stoupat, dojde k sesuvu půdy a navíc se ukáže, že zde nejsou sami. Pod hladinou se totiž skrývá hladový krokodýl a šance na přežití se snižují každou minutou…



Režie: Andrew Traucki

Rok výroby: 2020

Délka: 98 min

Země: Austrálie / USA

 

Hrají:

Jessica McNamee...(Jennifer)

Luke Mitchell...(Eric)

Amali Golden...(Yolanda)

Benjamin Hoetjes...(Viktor)

Anthony J. Sharpe...(Cash)

...a další


Po sedmileté pauze se režisér Traucki opět objevil na scéně, aby divákům nabídl další zvířecí survival. Že v tomto hororovém subžánru není žádným nováčkem, jste se mohli přesvědčit již u jeho starších kousků, jako jsou Krvavá laguna nebo Útes smrti. A právě první jmenovaný nese obdobný název jako tento – leč jde o zcela volné pokračování a oba filmy toho mnoho společného nemají. Tedy až na krokodýlí čelisti a zoufalý boj o přežití.

 

Stejně jako před léty se režisér rozhodl vše vsadit především na postupné budování atmosféry a několik úderných leč dobře provedených krokodýlích útoků. Žádné gigantické monstrum, žádné přemrštěné digitální efekty a to se mi na něm líbí asi nejvíce. Zpola potopená jeskyně se ukázala býti slušným prostředím k natočení filmu, zvláště když pracujete především s náznaky, dobrým zvukovým doprovodem a šetrným podsvícením. Jen v samotném závěru se dle mého nechal až moc unést a akční finále mi do toho zas až tolik nepasovalo. Ale tak to je otázka vkusu a momentální chuti.

 

O trochu horší už to bylo s tou omáčkou okolo. Postavy jako takové mi nějak zvlášť nevadily a některé z nich mi byly i docela sympatické, no o dost horší už to bylo s úrovní dialogů a přesvědčivostí některých momentů. Ale to zas u tohoto režiséra není žádná novinka, spíše bych řekl jeho „neduh“. Každopádně si myslím, že i tentokrát odvedl slušnou práci, za kterou se určitě stydět nemusí. Nicméně na krokodýlím jídelníčku bych určitě skončit nechtěl, přestože sám jsem měl už tu „čest“ krokodýlí maso ochutnat na jedné z mých dovolených a musím uznat, že není zrovna nejhorší.

 

Black Water: Abyss není sice žádná zázračná podívaná, ale průměrné ohodnocení si jistě zaslouží. Je tu několik opravdu povedených scén, najde se tu však i několik slabších momentů. Krokodýlím filmům rozhodně ostudu neudělal.


Hodnocení:

50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat