0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

29. 7. 2018

ClownTown (2016)


Kdo se dostane do spárů těmto psychopatům v klaunských maskách, živý většinou už nevyvázne…


Dva mladé páry se vydávají na koncert do Columbusu . Během jízdy provedou nutnou zastávku u malého bistra v jednom zapadákově, kde kromě návštěvy toalet poprosí o radu, zda někdo neví o nějaké zkratce, protože hlavní trasa se opravuje a tvoří se na ní velké kolony. Tamní šerif jim s radostí poradí a čtveřice se tedy vydává dál. Jenže zanedlouho jedna z dívek zjistí, že si v bistru zapomněla mobil a problémy jsou na cestě. Když jej totiž zkouší prozvonit, na druhé straně se jim ozve hlas, který si s nimi dá schůzku v nedalekém městečku Clinton (prý aby nemuseli jet zpátky až do bistra). Aniž by to tušili, zrovna padli do pasti skupince psychopatů v klaunských převlecích, kteří „městečko duchů“ používají ke svým zvráceným hrátkám. A těm je úplně jedno, zda jste náhodný turista, nebo pocházíte z toho kraje a jen z čirého bláznovství jste si chtěli zkrátit cestu přes jejich teritorium…



Režie: Tom Nagel

Rok výroby: 2016
Délka: 86 min
Země: USA

Hrají:
Brian Nagel...(Brad)
Lauren Compton...(Sarah)
Andrew Staton...(Mike)
Katie Keene...(Jill)
David Greathouse...(Baseball Clown)
...a další


Jako malé dítě jsem klauny zbožňoval. Tedy až do chvíle, kdy jsem poprvé viděl film To a  Pennywise, který byl ztělesněním samotného zla. Od té chvíle se klauni /šašci stali vděčným tématem pro spoustu filmařů a nemuselo jít vždy jen o démony, ale i nejrůznější psychopaty v kostýmech, kteří nám ozdobili nejeden slasher. Jenže právě v tomto případě mi to přijde už trochu vyčpělé a zvláště když se tohoto tématu chytne člověk, který má minimum režisérských zkušeností, ještě si k tomu pozve polovinu rodiny a vykrade několik scén ze známějších filmů.

Tom Nagel měl jediné štěstí, že ač originalitou tedy zrovna jeho kousek nehýří, podařilo se mu sehnat partičku opravdových pošuků, kteří v maskách klaunů vypadali ještě děsivěji než v reálném životě. Takový David Greathouse (vůdce klaunů) vypadal opravdu skvostně šíleně a věřím, že nejedné slabší povaze se z něj naježí chlupy na těle. Je tu však jeden problém a to ten, že kromě vůdce a klauna s páčidlem, který si připsal nejvíc mrtvých, tu byl zbytek bandy vyloženě zbytečný. O nějaké logice se asi taky nemá smysl moc bavit, protože jako totální retardi se tu chovali snad úplně všichni.

Nemůžu však říci, že bych se u sledování ClownTown vyloženě nudil. To zas ne! Našlo by se tu několik zajímavých momentů a dokonce jsem tu a tam zaregistroval i celkem slušnou atmosféru. Zvláště pak v prostřední části filmu. Bohužel je tu i celá řada negativních prvků, které mi kazili celkový prožitek z filmu a samotný závěr filmu byl doslova otřesný. I kvůli tomu nakonec nedám ani průměrné ohodnocení…


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat