0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 7. 2018

Armed Response (2017)


Wesley Snipes a Anne Heche v nepříliš zdařilém akčním hororu…


V tajné vojenské základně zvané „Chrám“ dojde k selhání systému a přerušení spojení s tamní jednotkou, která měla tento supermoderní objekt na starosti. Do akce je tedy povolán velitel Isaac se svým týmem, který ještě než se vydá na místo, je nucen přesvědčit svého kamaráda a stvořitele Chrámu Gabriela, aby se k nim připojil. Vypadá to totiž, že se něco stalo s řídící jednotkou, která ovládala bezpečnostní systém objektu. Když dorazí na místo, započne prohledávání základny a oprava centrálního počítače. Jenže zanedlouho jsou nalezeny ostatky členů prvního týmu, který byl doslova zmasakrován někým nebo něčím, co nezaznamenaly ani bezpečnostní kamery a objekt se znovu uzavře. Stojí snad skutečně za vším umělá inteligence Chrámu, která je stokrát účinnější než jakýkoliv detektor lži a vzala spravedlnost do svých rukou, nebo se v útrobách objektu ukrývá nebezpečný zabiják, který má se členy obou týmů nevyřízené účty z minulosti?



Režie: John Stockwell

Rok výroby: 2017
Délka: 93 min
Země: USA

Hrají:
Dave Annable...(Gabriel)
Wesley Snipes...(Isaac)
Anne Heche...(Riley)
Colby Lopez...(Brett)
Mo Gallini...(Ahmadi)
...a další


Nepříliš lichotivé hodnocení na internetu bylo varováním, že tento filmeček asi nebude žádnou parádní podívanou. Přitom herecké obsazení nevypadalo vůbec zle a vlastně bylo hlavním aspektem, proč jsem si jej obstaral. Wesley Snipes i Anne Heche už mají za sebou slušnou kariéru a režisér John Stockwell taky není ve svém oboru žádným zelenáčem. Po zhlédnutí filmu musím konstatovat, že tentokrát jde vážně o slabý kousek, ale nemyslím si, že by šlo o vyloženou katastrofu.

Vzhledem k tomu že šlo však o akční horor, bych přece jenom očekával mnohem více akce i hororových prvků, než se mi nakonec dostalo. První polovina filmu totiž postrádala až na pár okamžiků jakoukoliv zajímavou atmosféru. Hlavně se tu tedy kecalo. Teprve postupem času a hlavně díky odkrývání minulosti všech zúčastněných, se ke konci začalo i něco dít. Nešlo si nevšimnout jisté inspirace Horizontu událostí, leč jen velmi okrajově – to aby nedošlo k nějaké mýlce. Tvůrci se na nás snažili rozehrát psychologickou hru mezi umělou inteligencí, kterou tajně používali k rozeznání pravdy při výsleších a vojenskou jednotkou, která neměla zrovna nejčistší minulost a za hříchy se přece musí platit.

Jenže k tomu by bylo potřeba i několik povedených scén (hlavně tedy brutálních – když už šlo i o horor), ale to splnila snad jen scéna s dodávkou v nákladovém prostoru. No a v závěru došlo i na několik bojových „choreografií“, ale i zde zaujme snad jen souboj Anne Heche s Lopezem. Přitom jsme tu měli Wesley Snipese, který se v tom kdysi přímo vyžíval. Jenže i tento akční herec už je zřejmě natrvalo za zenitem a tady mi přišel víceméně zbytečný. Jeho postavu mohl zahrát kdokoliv jiný. Armed Response mi tak sice nabídl několik zajímavých okamžiků, ale jako celek moc nefungoval. I proto to nevidím na lepší hodnocení, než je podprůměr. 

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat