0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

26. 7. 2018

Killjoy 3 (2010)


Killjoy si na své hrátky přizve několikrát pomocníků, ale ani tak od tohoto nečekejte žádnou závratnou podívanou…


Opět se našel někdo, kdo si bláhově myslí, že si Killjoye díky rituálu podrobí a ten mu bude sloužit. Tentokrát je jím vysokoškolský profesor, který se stále nemůže smířit se ztrátou svého syna Michaela. Vlastní krví se mu skutečně podaří ďábelského klauna přivolat a Killjoy samozřejmě nelení. Díky krvi vzkřísí své tří démonické pomocníky (Punchy, Freakshow a Batty Boop), ale profesor se jich zalekne a nedokončí obřad. Nevyslovil totiž jméno oběti a tak se čtveřice „pekelníků“ musí vrátit zpět do svého světa. Nehodlají se však vzdát bez boje a k tomu jim dopomůže čtveřice studentů, kteří přišli profesora navštívit. Jeden z nich objeví na podlaze přede dveřmi podivné zrcadlo, které někdo uložil jen tak ledabyle do pytle. Jelikož měli za to, že jde o zásilku pro profesora, vezmou zrcadlo do jeho domu, aniž by tušili, že jde o bránu do Killjoyova světa. Kterou následně jeden z nich nevědomky aktivuje a Killjoy už je ze svých spárů dobrovolně nepustí…



Režie: John Lechago

Rok výroby: 2010
Délka: 76 min
Země: Čína / USA

Hrají:
Trent Haaga...(Killjoy)
Darrow Igus...(Profesor)
Jessica Whitaker...(Sandie)
Spiral Jackson...(Zilla)
Victoria De Mare...(Batty Boop)
Al Burke...(Punchy)
...a další


Charlese Banda a Full Moon Features neodradili neúspěchy prvních dvou dílů a stejně se rozhodli produkovat i trojku. Do režisérského křesla usedl John Lechago, který si napsal i vlastní scénář a požádal o pomoc čínské kolegy. Rozpočet sice nebyl velký, ale ani to jim nezabránilo nakonec odcestovat do Číny a natočit další kousek, který stejně jako předchůdci moc u diváků nezabodoval. Přesto se dá říci, že v konfrontaci s nimi z toho nakonec vyšel o něco lépe.

Nejspíš za to mohl i fakt, že se tentokrát vše netočilo jen okolo černochů a hlavně Killjoy na to nebyl sám. Měl po boku tři pomocníky, kteří se do jeho bizarních hrátek rádi zapojili. Asi největší prostor dostal hromotluk Punchy, který sice neměl příliš vysoké IQ, ale za to uměl rozdávat solidní rány a ani porcování lidského masa mu nedělalo sebemenší problémy. V závěsu za ním byla skoro nahá Batty Boop (herečka Victoria De Mare jejíž tělo zkrášlil bodypainting), ta však byla dle mého málo využitá a třetí z nich - mim Freakshow tu byl zbytečný už úplně.

Zbytek osazenstva tu byl víceméně jen do počtu a aby se měli na čem vyřádit. Oproti předchozím dvěma dílům se tu trošku zapracovalo na celkové morbidnosti i bizarnosti některých scén a samotného gore  To však byla jen malá náplast nad slabounkým a neuceleným dějem. Zaujala snad jen spojitost profesora s Michaelem (prvním člověkem, který provedl oživení Killjoye). Přesto všechno jsem se alespoň díky několika zajímavým momentům u tohoto dílu prozatím pobavil nejvíce. Ale ani tak to nestačilo alespoň na průměrné ohodnocení. No uvidíme, co nám nabídne čtyřka. 

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat