0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 7. 2018

Almost Human (2013)


Dva roky byl Mark pohřešován a nyní se vrací zpět. Ale je to skutečně ON?


Obyvatelé malého městečka upoutají záblesky modrého světla, ale nevěnují jim větší pozornost. Tedy až na Setha, který toho večera přijde o dva nejlepší kamarády Roba a Marka. Jak později tvrdí, oba prý pohltilo modré světlo a oni zmizeli beze stopy. Nikdo mu však jeho historku nevěří a on se psychicky zhroutí. Uběhnou dva roky, ale Seth stále trpí nočními můrami z onoho večera a všichni se na něj dívají skrze prsty. Náhle však v nedalekém okolí dojde k sérii brutálních vražd a zmizení několika osob, což znamená, že se tajemná hrůza vrátila zpět a s ní ač je to k nevíře i ztracený Mark. Seth však tuší, že se z jeho nejlepším přítelem něco stalo a on jediný jej může zastavit…




Režie: Joe Begos
Rok výroby: 2013
Délka: 80 min
Země: USA

Hrají:
Graham Skipper...(Seth Hampton)
Vanessa Leigh...(Jen Craven)
Josh Ethier...(Mark Fisher)
Susan T. Travers...(Becky)
Jami Tennille...(Tracy)
...a další


Filmy s mimozemskou tématikou jsou hned v závěsu za zombíkama, co se mé neoblíbenosti týče. Tady se naštěstí nepotvrdily mé obavy a byl jsem ušetřen zelených mužíčků, díky čemuž jsem si dokázal nakonec i docela užít. Počáteční tajemné zmizení sebou přineslo i docela zajímavou atmosféru, kterou potrhl následný Markův návrat mezi lidi. Dokážeme-li překousnout poněkud nezáživné pasáže se Sethem, který na tom není po psychické stránce zrovna moc dobře, budeme odměněni vcelku solidní (průměrnou) krvavou podívanou.


Vzhledem k tomu že rozpočet nebyl příliš velký, je asi každému jasné, že efekty nejsou sice prvotřídní, ale dojde i na nějaké to gore, které nebylo vůbec špatné. Asi nejvýraznější postavou je samotný záporák Mark. Na pohled tuctový buran s milým ksichtem, který však po své proměně nejde pro ránu daleko a klidně své oběti sejme čímkoliv, co má zrovna po ruce. Klidně si však vystačí i se svými pěstmi. Jeho oběti však nedojdou klidu ani po své smrti. Mark se totiž postará o jejich „znovuzrození“ a tak se dočkáme nejen slizu, ale i kokonů s překvapením uvnitř.

Samozřejmě nesmí chybět ani nahota a poněkud drsnější finále. Někdo může sice namítat, že bylo zbytečně překombinované, ale svůj účel rozhodně splnilo. Almost Human tak určitě nezklamal a kdyby se vyvarovali několika nudnějším pasážím, spokojenost by byla ještě větší. Našla by se tu sice řada věcí, které se daly ještě více vypilovat, ale tak člověk nemůže mít úplně všechno.


Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat