0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

27. 7. 2018

Killjoy Goes to Hell (2012)


Peklo není s jeho službami spokojeno a tak jej čeká poslední soud. Killjoy má však pár es v rukávu a tím jsou jeho stejně ujetí pomocníci…


Killjoy je znovu povolán díky „oživovacímu“ rituálu, ovšem tentokrát si jeho služby nežádají hloupí teenageři, ale hodlá si jej povolat na kobereček samotné peklo. To není s jeho službami a celkovým přínosem vůbec spokojeno a navíc mu není schopno odpustit, že během jeho posledního řádění jedna z obětí unikla a přežila. Beelzebub jenž soudu předsedá, mu dává poslední šanci na obhajobu, jinak již nadále nebude pro peklo užitečným a to znamená jeho konec. Killjoy je však nejen pomstychtivý, ale i pěkně mazaný. Podaří se mu opět povolat k životu své tři pomocníky (Batty Boop, Freakshow, Punchy), kteří od něj dostanou za úkol, přivést do pekla Sandie, dívku která může za jeho problémy a jenž poté co unikla z jeho spárů, skončila v psychiatrickém ústavu…



Režie: John Lechago

Rok výroby: 2012
Délka: 92 min
Země: USA

Hrají:
Trent Haaga...(Killjoy)
Jessica Whitaker...(Sandie)
Victoria De Mare...(Batty Boop)
Al Burke...(Punchy)
Tai Chan Ngo...(Freakshow)
Stephen F. Cardwell...(Beelzebub)
John Karyus...(Skid Mark)
...a další


Čtvrtý díl měl podle některých ohlasů nabídnout nejlepší podívanou z této podprůměrné série, ale po jeho zhlédnutí se s tímto názorem příliš neztotožňuji. Chlapci z Full Moon vždycky plodili jednu kravinu za druhou, ale některé jejich kousky byli nejen správně ujeté a zábavné, ale nabídli nám i celkem zajímavý děj a škálu pestrobarevných monster/postav. Tuto sérii však osobně řadím mezi to horší, co Charles Band a jeho banda sami vyprodukovali, nebo jen pomáhali vytvořit.

Cením si však toho, že se nepustili jen do další nudné teen vyvražďovačky, jak tomu bylo v předešlých třech dílech, ale tentokrát se soustředili na zcela odlišné pojetí. A tím bylo uvěznění a souzení samotného Killjoye ostatními pekelníky. To že z něj nejednou měli vrásky na čele, se dá zcela pochopit, protože tenhle pomstychtivý a bláznivý „klaun“ měl na kahánku nejednou a popravdě mu těch obětí uniklo mnohem více, než jen Sandie. Bohužel tím však nedostal zas až tolik prostoru, kolik by si asi zasluhoval. Ale na druhou stranu je potřeba říci, že tak alespoň vynikli konečně jeho pomocníci.

Kupříkladu takový mim Freakshow byl minule naprosto zbytečný, ale tady dostal novou hračku na hraní a jak se nám chlapec rozparádil. Svůdná Batty Boop taky rozhodně nezůstávala pozadu. No a nemotorný Punchy si zase na svou stranu získal řadu zajímavých pekelných odpadlíků. Jen už s ním nebyla takový zábava. Závěrečná bitka v pekle však konečně uspokojila mé očekávání, na které jsem si u této série musel počkat sakra dlouho. Navíc zde nechybělo ani několik bizarních momentů – céčková ujetost přesně jak to umí jen Troma a Full Moon.

V konečném hodnocení se tedy přikláním spíše k názoru, že čtyřka má úplně stejnou kvalitu, jako třetí díl. Místy je správně ujetá, místy i zábavná, ale pořád to alespoň na ten průměr bohužel nevidím. 


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat